{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 4 april 2013

(n)everending story (5), het einde is in zicht!

(n)everending story (5), het einde is in zicht!


Het einde is in zicht, echt waar. Het hele patroon zit er in en ik ben met de afsluitende toeren bezig, tien toeren met alleen open vakjes. Ik ben al met de derde bezig. Als dat klaar is, vouw ik aan de boven- en onderrand vier toeren dubbel en haak dat vast. Dat zijn de "tunnels" voor de gordijnstokken waarmee het gordijn voor het raam gespannen wordt. Aan de zijkanten komt dan nog een klein randje van lossen en een soort van picotje. Dat neem ik allemaal over van het originele gordijn. Je moet wat, zonder patroon!
Ik had op een rommelmarkt een boekje gevonden:


In dit boekje (oorspronkelijk uit 1977) staan allemaal oude patronen van filet- en doorstopwerk. Mooie patronen, maar geen schoonrijders natuurlijk. 
Hier nog een foto van de huidige stand van zaken. 


Dit Breimeisje haakt nog even door.

Liefs van De Breimeisjes!

3 opmerkingen:

 1. Zegt dat dat breimeisje goe bezig is. Die mevrouw zal wel blij zijn met zo een "pronkstuk". Heel mooi Akkelien! Je hebt er wel je werk aan gehad, maar het is schitterend!!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat breimeisje doet echt wel heel erg haar best nu om het af te maken! Flink zo Akkelien! Dubbel werk geleverd, maar je gaat er wel iemand een heel groot plezier mee doen en dat is ook veel waard :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen