{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 16 april 2013

De bloemetjes buiten zetten

De bloemetjes buiten zetten

Dinsdag is normaal is vaak poppen-brei-dag. Deze keer niet. Ik ga me nog even verdiepen in de tips van de blog van Daniëlle. Ik schiet wel op met de broek, dus binnenkort vast en zeker meer nieuws over mijn pop. Ik heb inmiddels nóg een set breinaalden nr. 2,5 gekocht, hele korte. Dat is het derde stel! En allemaal in gebruik: de pop staat nog op de pennen en beide pijpen van de broek.

Op allemaal blogs zie je het nieuwste boek van Arne & Carlos, "Arne en Carlos breien de bloemetjes buiten". Ik heb het bekeken in de winkel en vind het beslist een leuk boek. In mijn verzameling handwerkboeken en op internet vind ik echter tot nog toe genoeg inspiratie, dus ik heb dat boek nog niet aangeschaft. 
Al eerder liet ik wat zien van mijn gebreide raam en ook stonden al enige tijd bloempotjes te wachten om gevuld te worden.

Nu het dan toch eindelijk mooier weer lijkt te worden, vond ik het hoog tijd worden om ook de bloemetjes buiten te zetten. Al viel me het weer (dit was op zondag 14 april) tegen.... Harde wind en de zon liet ook op zich wachten.


Eerst de stelen en de blaadjes. Nog even over de stelen: vorige week had ik het over "kurkje breien". In de reacties las ik dat dit niet zo'n algemeen bekende term is. Het zal mijn Friese achtergrond zijn. Het is meer bekend als punniken. De methode die ik gebruikte schijnt inderdaad bekend te zijn als i-cord breien. Ik had drie steken op de naald, breide ze recht en schoof ze dan door naar het andere eind van de naald. Dan weer recht breien en zo is de eerste steek steeds weer de eerste steek en wordt het in mijn geval een mooie ronde steel. Je schijnt het ook met vier steken te kunnen doen en ik zag o.a. een ketting die op deze wijze gebreid was.

De zonnebloemen bloeien inmiddels ook!


Nog even een totaalplaatje:


Nu de echte zon nog!

Liefs van de Breimeisjes!

6 opmerkingen:

 1. Wauw dat ziet er toch geweldig mooi uit.
  En Idd het viel tegen met het weer zondag.
  Maar........... een keer zal hij wel gaan schijnen
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, je raam wordt echt wel top Akkelien! Heel mooi gedaan en zo fleurig met de zonnebloemen :)
  Nu zal de zon zich wel verplicht voelen om te komen!
  Ook mijn pop vordert langzaam, maar traag... niet zo makkelijk als ik dacht :(
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er leuk uit zo! En nu nog lente (ik snak er naar). Ook hier (Haarlem) viel/valt het weer vies tegen. Maar ja, we hebben het er gewoon mee te doen.

  fijne dag,
  groetjes,
  jacq

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Akkelien, dat is super mooi. Nu kan de zon niet anders meer dan schijnen.
  En ja, punniken, dat ken ik wel...
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor de bloemetjes buiten. Op een breivork kan je ook leuke steeltjes maken.
  Groet Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat raam ,je bent een creatieve dame zie ik ,pakketje aangekomen en ben er heel blij mee als ik ze af heb zal ik even maken dan kan je even kijken op mijn blog lieve gr marloes en ja zo' n koord breien is handig doe ik ook zo

  BeantwoordenVerwijderen