{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 6 oktober 2017

Sjaal en muts

Sjaal en muts


't Is zover, mijn schaatsseizoen gaat weer van start: morgen is de eerste training van seizoen 2017/2018! Wil je meer weten van De Pronkriders? Hier is onze Facebookpagina. En nu vond ik dat toch maar eens wat moest doen met de opmerking van mijn zusje van een tijdje terug.

Vorig jaar heb ik voor Friesland Post een Friese muts ontworpen. Mijn exemplaren stuurde ik op naar het tijdschrift en die mochten ze van mij weggeven. Het leek me wel heel erg leuk om de muts eens "in 't wild" te spotten, maar dat is me nog niet overkomen. Mijn zusje zei: "Waarom heb je dan zelf niet een exemplaar op? Dan krijg je misschien reacties en vragen naar 't patroon!" Daar heeft ze natuurlijk wel een punt. Dus ben ik naar de stad gegaan. Ik kocht deze keer een bol Julia:


Geschikt voor naald 7 - 8, en mijn patroon had ik op nr 8 gemaakt, helemaal perfect dus. Dit is ook heerlijk zacht materiaal! 80% acryl en 20% wol. (Het originele exemplaar maakte ik van acryl garen en die heb ik gebreid met dubbel garen.)


Ik brei de muts rond, op twee rondbreinaalden.


Ik ga dit keer voor een variatie: de beginboord maak ik twee x zo lang, zodat ik 'm dubbel kan slaan. Dat lijkt me wel lekker warm. Ik hoop dat ik de muts vandaag nog klaar krijg!

Dan nog even het sjaal-gedeelte uit de titel. Ik heb in 't voorjaar een leuk sjaaltje gebreid, zie deze blog. In dat sjaaltje zitten gaten. Vorige week droeg ik dat sjaaltje en bedacht dat ik wel eens gebruik kon maken van die gaten. En kijk eens hoe leuk:


Als je het zo door elkaar weeft, blijft het ook nog eens heel goed zitten. En aan beide kanten ziet het er heel leuk uit. Ik denk dat ik vaker wat gaten in een sjaal verwerk 😊Dus... ik ga morgen te pronkriden, altijd een happy momentje! Hebben jullie nog leuke plannen?

Graag wens ik jullie een heel fijn weekend, vol happy momentjes! 🍀

P.S.: En nog wat anders: sinds kort is er een Facebookpagina van De Breimeisjes. Leuk voor mij als je 'm liked!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


9 opmerkingen:

 1. Toen ik op mijn dashboard de foto zag, wist ik meteen van wie die was *Ü*.
  Wat leuk dat het pronkrijden weer gaat beginnen, veel plezier!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk en zo'n Friese schaatsmuts lijkt mij ook wel wat
  al draag ik ze niet zomaar toch wel erg leuk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, leuk idee, die gaatjessjaal :-) En zus heeft gelijk, je eigen creaties dragen = reclame maken!
  Veel plezier morgen! Ik heb een tamelijk rustig weekend voor de boeg en daar verheug ik me op :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed plan om een eigen muts te maken. Veel plezier met het pronkrijden.. Wij gaan morgen proefritten maken in verschillende auto's, vorige week ook al. best wel leuk om te doen met minder mooi weer.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Akkelien! Ik wens je veel schaats plezier en een fijne winter met je nieuwe muts. Het lijkt mij zo leuk wanneer mensen straks tegen je zeggen, wat leuk, die muts heb ik in de Friesland post gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop nu eerst maar dat ze zullen zeggen: Wat een leuke muts, die wil ik ook!!!"

   Verwijderen
 6. Zo gezellig , die muts! Ik denk dat een dubbele boord een goed idee is. En het gebruik van de gatenin de sjaal is subliem gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schaats zelf niet maar als het schaatsseizoen weer begint krijg ik daar altijd zo'n gezellig gevoel van. :-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen