{ 'anonymize_ip': true }

maandag 9 oktober 2017

Mystery-maandag (1)

Mystery-maandag (1)


Afgelopen week vertelde ik al over de Mystery Blanket en liet zien wat voor mooi wolpakket ik nu in huis heb.
Vanaf nu ga ik regelmatig mijn ervaringen delen en m'n vorderingen laten zien.

Jullie weten het vast: ik ben niet heel erg dol op achteraf in elkaar zetten van projecten. Zo heb ik de Zeeuwse mee-brei-deken in één stuk gebreid. Ik ga nu dus erg uit mijn comfort zone!

Afgelopen zondag kwamen de eerste patronen online. Het is heel leuk om dat te gaan bekijken!
Ik had eerst maar eens een overzicht gemaakt van alle garens:


De patronen heb ik uitgeprint en zitten in m'n mapje. Een breinaaldenmaatje en de centimeter bij de hand en toen kon ik los.


Ik vind de patronen duidelijk, de patronen zijn natuurlijk voor alle seizoenen hetzelfde. Het viel me op dat in mijn patronen, die van de zomerdeken, de voorbeeldfoto's in de juiste kleuren zijn. Dat is heel handig! En bij Breiclub.nl kun je op een forum contact leggen met andere breisters (of haaksters, er is ook een gehaakte versie).

Heel erg bijzonder vond ik dat ik, met mijn zomerpakket, als eerste een kerstboom ging breien! Je kunt dit mazen of inbreien. Ik koos uiteraard voor inbreien en vond ook daarvoor weer goede tips op het forum. Ik zag al snel dat mijn blok met de geadviseerde breinaalden veel te groot zou worden, dus startte ik opnieuw met iets dunnere naalden. 


Eindelijk komen die puzzelblokken weer van pas, die ik gelukkig niet had weggegooid!

Blok 2 leek een makkie, een blok van ribbels, dus alle toeren recht. Ik heb 'm vele malen uitgehaald! Eerst had ik al 50 toeren (van de 60) gedaan en bleek dat ik nauwelijks de helft van de hoogte had. Bovendien was 't te smal. Over op dikkere naalden, toen leek het eerst te breed te worden. Ik heb weer een nieuwe start gemaakt met een aantal steken minder. Dat werd te smal. Weer uitgehaald en het aantal steken volgens het patroon opgezet. Dat lijkt eindelijk goed te komen 😊Wel apart dat ik bij het ene blog dunnere naalden gebruikt heb dan was aangegeven en bij het tweede blok dikkere. Ik noteer alles op m'n patronen. Ik moet er nog een stel breien, dan is 't handig dat ik het terug kan vinden.

Ik ben niet de enige die bezig is met de Mystery Blanket en ook niet de enige die erover blogt. Wil je meer hierover lezen en zien? Hier is een lijstje met links:Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


9 opmerkingen:

 1. Hihi een kerstboom! Grappig dat ie verwerkt wordt in je zomerdeken. Hij is mooi ingebreid trouwens.
  Wel lastig dat je steeds je naalden aan moet passen.... slim om het op te schrijven voor de volgende blokken!
  Maar oh dat vastnaaien.... ik heb er net zo'n hekel aan als jij.... Kan je tussendoor niet af en toe wat vastnaaien zodat het straks niet een 'enorme' klus is? Of wordt er een speciale techniek gebruikt die pas later uitgelegd gaat worden?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een mysterie: ik weet natuurlijk ook nog niet waar alle blokken komen!

   Verwijderen
 2. Ik heb er over lopen dubben en het niet gedaan want de Zeeuwse deken ligt er ook nog met het label 2016 oooo Wel spannend en leuk om jullie te volgen! suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat we je vorderingen kunnen volgen Akkelien.
  Kijk dat vind ik nu moeilijk, dat steeds uitzoeken welke naalden/hoeveel steken om aan het goede resultaat te komen. Heel veel succes, je eerste blok is al heel mooi geworden :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit gezien: een breinaaldenmaatje. Ik kende wel de spagettivariant ;-) Maar wat handig! Toevallig zocht ik van de week wat breinaalden in een bepaalde maat, maar dat was best lastig als die er niet op staat...
  Succes met de deken. Kerstbomen zijn altijd goed, ook in de zomer!
  Groetjes
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een spannende deken en wat was je goed voorbereid met je mapje en je draadjes, daar kan ik nog een hoop van leren. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is iets dat ik ook voor 't eerst doe, zo'n mapje. Ik heb geen idee of ik een bolletje nog eens nodig heb en als je dan de wikkel kwijt bent.... zo kan ik de goede kleur toch terug vinden!

   Verwijderen
 6. Wat een goed om de juiste afmetingen te krijgen, maar het ziet er wél heel veelbelovend uit!! De kerstboom is misschien een knipoogje, want hoe past die nu bij de zomer?? Maar het gaat vast goedkomen! Succes er nog mee en ik kijk al uit naar het vervolg :-)

  BeantwoordenVerwijderen