{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 28 juli 2017

Zomer 2017 Vlaggen haken voor het goede doel

Zomer 2017 Vlaggen haken voor het goede doel


Al vele blogjes heb ik gewijd aan goede doelen en de laatste tijd vooral voor de gehaakte dekens. Nu kwam ik nog een sympathiek doel tegen en iemand schreef al een keer een reactie bij me: daar moet ik haast ook wel aan meedoen. Het gaat namelijk om de langste vlaggenlijn. Je kunt hier alle informatie vinden. En hier is een speciale facebookgroep voor dit project.

Het gaat om vlaggetjes met een breedte van 18 cm. Ik zou zelf in dit geval altijd gaan voor driehoekige grannyvlaggen, maar je kunt ook andere maken natuurlijk.

Je kunt een aantal patronen voor vlaggetjes vinden op de site, ook voor driehoekige grannyvlaggen, dat patroon vind je hier. Nog wel een opmerking van dit zeer ervaren driehoekige-granny-hakende Breimeisje: ik haak ook altijd 3 lossen tussen de groepjes op de zijkanten. In het patroon hebben ze het over 1 losse. 


In de vlaggen van deze foto's gebruikte ik voor iedere toer een andere kleur. Je kunt ook effen vlaggen haken of met twee kleuren iedere toer afwisselen, heel veel mogelijkheden om er iets unieks, feestelijks en speciaals van te maken. 
Uiteraard ga ik ook wat vlaggen haken voor dit bijzonder project. Doen jullie ook mee?
Voor meer inspiratie kun je ook even kijken bij mij onder het label "slingers". Al zijn de eerste blogs die je dan ziet gebreide vlaggen 😊

In de maanden juli en augustus zijn De Breimeisjes in vakantiestemming. Wél veel blogjes, soms met een beetje "oud nieuws"  dat nog wel de moeite waard is. De poppen zijn op vakantie en toch iedere week in ieder geval een lijst met linkjes. Misschien wat minder reacties bij anderen. 
En ondertussen natuurlijk gewoon doorgaan met haken en breien 😊

Dus ook de komende tijd kun je rustig regelmatig komen buurten bij De Breimeisjes, gezellig! 
Geniet zelf ook van een mooie lange zomer en denk om de happy momentjes!Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

15 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijke vlaggen. Ik zal eens bij het linkje kijken. Haakse. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vrolijke vlaggetjes. Ik probeer zeker even langs te komen 9 aug maar echt mee haken zal dan niet gaan vrees ik. Aangezien manlief ook mee is..... ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, jammer, maar dat snap ik wel! Misschien zien we elkaar toch!

   Verwijderen
 3. Ja wat een leuk project, ik ben er ook mee bezig (binnenkort op mijn blog) maar mijn vlaggetje is een beetje bol geworden. Hoop dat de volgende beter gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je ook op de zijkanten wel drie lossen gebruikt? In dat patroon van de site hebben ze 't over 1 losse op de zijkant, dan wordt het bij mij ook bol :-( Vandaar: 3 lossen op advies van De Breimeisjes!

   Verwijderen
 4. Superleuk wederom! Ik ga nu mijn allereerste vlaggenlijntje haken voor mijn dochters aankomende 12de verjaardag, want dat verdient wel wat bijzondere aandacht.
  Jouw kleurtjes vind ik heel mooi gekozen, succes er nog mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze vlaggetjes maakte ik al eerder, op aanvraag. Voor dit goede doel ga ik met ander garen aan de slag. Dit was vast ter inspiratie :-)

   Verwijderen
 5. 3 Lossen; kan het me levendig voorstellen, anders kom je 'de hoek' niet mooi om, waardevolle tip!
  Wat een heerlijke retro kleuren gebruikte je!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, jij weet ook niet van ophouden! Maar je vlaggen zien er schitterend uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vlagger de vlag ik wil er ook een paar haken als het straks weer kan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi dat je weer aan het goede doel mee doet. Je weet...als ik een vlaggenlijn gehaakt zou hebben, werd het een heel probleem om hem af te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij deze "verplicht" ik mijzelf mee te doen aan deze actie. Niet alleen leuk maar ook nog voor een goed doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. These pennants are very pretty! And lovely colors for the upcoming fall season. Pinned for inspiration.
  I am running a year long Granny-Spiration Challenge, and would love if you came and linked up with us :) There’s also a crochet magazine giveaway going on right now. It can be found here: https://eyeloveknots.blogspot.com/2017/08/granny-square-tank-top-happily-hooked.html
  Alexandra of EyeLoveKnots

  BeantwoordenVerwijderen