{ 'anonymize_ip': true }

maandag 17 juli 2017

Zomer 2017 51 vlaggetjes, 16 t/m 20

Zomer 2017 51 vlaggetjes, 16 t/m 20


In mei maakte ik een slinger met 51 gebreide vlaggetjes. Elk vlaggetjes is anders en ik vertel vandaag wat over de vlaggetjes 16 t/m 20.


Nummer 16 van de slinger is mijn nummer nummer 20 en steek nummer 35 van de Breibijbel en dat is de "Braamsteek": Bij deze steek zijn er dubbele meerderingen en dubbelen minderingen en dat zorgt voor regelmatig reliëfpatroon volgens het boek. Ik vind dat het nogal scheef trekt, maar voor een vlaggetje: prima!

Nummer 17 is weer een blauw vlaggetje, mijn nummer 35 en nummer 63 uit het boek, dat is de "Distel":In het boek heb ik een paar hele leuke patronen overgeslagen, omdat ze te breed waren, de distel gaat over 9 steken en past dus prima op een vlaggetje. In dit patroon heb je heel veel gekruiste steken en noppen. 

Nummer 18 is weer rood, mijn nummer 6:


Steek nummer 7 en dat is de "Dubbele gerstekorrelsteek".  Met bijna hetzelfde patroon als de normale gerstekorrel (die ik vorige week liet zien) is dit vlaggetje toch langer. Deze steek trekt niet in de lengte in. En het blijft mooi in model.

Nummer 19 is mijn nummer 21:Het is een variatie op steek 32, de "Vijfpuntige ster". Die had ik in eerste instantie overgeslagen, omdat dit patroon in het boek 19 steken breed is en 30 naalden hoog. Eigenlijk vond ik een ster toch wel leuk, dus maakte ik een ster van 15 steken breed en 22 naalden hoog. Niet helemaal perfect, toch wel een heel leuk vlaggetje. De ster op zich is in gerstekorrel gebreid. 

Nummer 20 is mijn nummer 37:


Het is een variatie op steek nummer 65. In het boek is dit "Spoelmotief en kabels van 4 gekruiste steken". Ik heb alleen het spoelmotief gebruikt en heb dat 2 x aan elkaar gezet. Het is een sterk kabeleffect, maar nog steeds met gekruiste steken. 
 

Meer over deze challenge kun je lezen in deze blog die ik schreef voor Breiclub.nl. Daarin beschrijf ik ook hoe ik het vlaggetje maakte.
Onder het label "51 vlaggetjes" verzamel ik verder alle blogs die ik hierover schrijf.

In de maanden juli en augustus zijn De Breimeisjes in vakantiestemming. Wél veel blogjes, soms met een beetje "oud nieuws"  dat nog wel de moeite waard is. De poppen zijn op vakantie en toch iedere week in ieder geval een lijst met linkjes. Misschien wat minder reacties bij anderen. 
En ondertussen natuurlijk gewoon doorgaan met haken en breien 😊

Dus ook de komende tijd kun je rustig regelmatig komen buurten bij De Breimeisjes, gezellig! 
Geniet zelf ook van een mooie lange zomer en denk om de happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. helemaal in de vlaggen mood, heb je ook al gelezen van de langste vlaggenlijn met het goede doel erachter ? Daar moet toch echt een vlagje van jou tussen hangen :))))) Ze zijn weer bijzonder mooi. Wens de breimeisjes een fijne vakasntie tijd toe en tot gauw weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dát is ook een leuke actie, hé! En je hebt wel gelijk, daar moet ik haast wel aan meedoen :-)

   Verwijderen
 2. Mijn favoriet vandeze keer is toch wel de distel.. mooi is die..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je de vlaggenlijn in zijn geheel ziet zou je niet denken dat je zoveel verschillende hebt gemaakt. Knap hoor. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor om al die verschillende steekjes zo uit te proberen. De braamsteek heb ik ook wel eens geprobeerd, maar die lukte me gewoon niet..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De steek is ook tamelijk ingewikkeld. 't Was inderdaad super leuk, dit project, ik heb er echt met heel veel plezier aan gewerkt!

   Verwijderen
 5. Wel heel prettig om te maken, denk ik, met al die afwisseling! Staat ook zo vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen