{ 'anonymize_ip': true }

maandag 24 juli 2017

Zomer 2017 51 vlaggetjes, 21 t/m 25

Zomer 2017 51 vlaggetjes, 21 t/m 25


In mei maakte ik een slinger met 51 verschillende gebreide vlaggetjes, in juni, juli en augustus vertel ik elke maandag wat over dit project. Vandaag zijn de vlaggetjes 21 t/m 25 aan de beurt.


Nummer 21 aan de lijn is het derde oranje vlaggetje, nummer 48 die van mijn breipennen rolde en wat vind ik dit een leuke steek!


Het is steek 24 uit de Breibijbel en deze heet "Verspringende gaatjes". Ik heb de steek gebreid over 17 steken. De gaatjes verspringen, heel simpel eigenlijk, alleen brei je de ene keer de gaatjes in een heengaande toer en de volgende keer in een teruggaande toer. Dat hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het prima te doen. Het vlaggetje vervormt niet bij deze steek.

Nummer 22 is mijn nummer 7:


Mijn variatie op steek nummer 8, "Blokjes". In het boek worden blokjes van 2 x 2 gebreid, ik heb er 3 x 3 van gemaakt, omdat dit beter in mijn vlaggetje paste. Met blokjes kun je natuurlijk oneindig variëren! 

De vorige twee vlaggetjes vervormen nauwelijks, de volgende juist wel:


Het is vlaggetje 23, mijn nummer 22 (de getallen maken nu zelfs mij in de war 😊
De laatste steek van het hoofdstuk "Recht en Averecht", nummer 36 uit het boek en die heet "Visgraat in gerstekorrelsteek". Ik snap eerlijk gezegd niet waar de gerstekorrel zit in dit patroon, ik zie het niet in de tekening, maar in de tekst wordt wel gesproken over randen in gerstekorrelsteek die het visgraateffect versterken. Het visgraateffect zorgt er in ieder geval wel voor dat dit vlaggetje opvallende smaller en langer wordt!

Nummer 24 aan de lijn is mijn nummer 37 en is net als mijn nummer 36 (die ik vorige week liet zien) gebreid naar patroon 65, maar nu zoals het bedoeld was in het boek:


De steek heet "Spoelmotief". Bij de vorige versie was ik volgens de tekening begonnen, maar het motief gaat over 16 steken. Het was dus mooier om het dikkere gedeelte van deze "spoel" in het midden van de hoogte te krijgen, daarom heb ik 'm nog eens gemaakt.

Op nummer 25, zeg maar de helft van de slinger, hangt dit rode vlaggetje:


Het is mijn nummer 8 en dit is steek nummer 10 uit het boek, "Boordsteek 1 recht, 1 averecht, verdraaid gebreid". Ik vond steek 9, de gewone boordsteek, net wat te simpel. Al is het wel leuk dat de steken op deze manier zo afwisselend aan de slinger zitten, eenvoudige en ingewikkelde door elkaar!

Meer over deze challenge kun je lezen in deze blog die ik schreef voor Breiclub.nl. Daarin beschrijf ik ook hoe ik het vlaggetje maakte.
Onder het label "51 vlaggetjes" verzamel ik verder alle blogs die ik hierover schrijf.

In de maanden juli en augustus zijn De Breimeisjes in vakantiestemming. Wél veel blogjes, soms met een beetje "oud nieuws"  dat nog wel de moeite waard is. De poppen zijn op vakantie en toch iedere week in ieder geval een lijst met linkjes. Misschien wat minder reacties bij anderen. 
En ondertussen natuurlijk gewoon doorgaan met haken en breien 😊

Dus ook de komende tijd kun je rustig regelmatig komen buurten bij De Breimeisjes, gezellig! 
Geniet zelf ook van een mooie lange zomer en denk om de happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn er veel leuke breisteken hè...
  En op deze manier is het mooi uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en weer een serie vlaggen met leuke steken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettende creativiteit heb je aan de dag gelegd om dat allemaal maar uit te denken. Echt leuk om ze zo allemaal ook stuk voor stuk voorbij te zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen