{ 'anonymize_ip': true }

maandag 10 juli 2017

Zomer 2017 51 vlaggetjes, 11 t/m 15

Zomer 2017 51 vlaggetjes, 11 t/m 15


In mei maakte ik een slinger met 51 gebreide vlaggetjes. Elk vlaggetjes is anders en ik ben er nog niet over uitgepraat 😊

Vandaag "behandel" ik weer 5 vlaggetjes:


Het tweede oranje vlaggetje is nummer 11 aan de vlaggenlijn:


Door mij gebreid als nummer 47 en het is steek nummer 123, de "opengewerkte visgraat". Ik gebruikte 13 steken voor het patroon. 

Nummer 12 aan de lijn is weer een rood vlaggetje:


Het is steek nummer 4 uit het boek, ook het vierde vlaggetje dat ik gebreid heb en dit is de tricotsteek, dus een naald recht, een naald averecht. Het is bij het eerste vlaggetje en dit vlaggetje echt heel goed te zien hoeveel een steek kan schelen:


Bij vlaggetje 1 was het alle naalden recht. Dat is echt veel kleiner!

Ik ga door met vlaggetje nummer 13:


Dit is steek nummer 34 uit het boek, "Gebroken vlechtsteek". Een leuk effect met alleen recht en averecht breien, waarbij je alle teruggaande toeren averecht breit. Ik bedenk nu dat je dan ook alle heengaande toeren recht zou kunnen breien en de teruggaande toer een afwisseling doet tussen recht en averecht. Het was mijn nummer 19 en ik heb deze steek over een breedte van 16 steken gebreid.

Nummer 14 aan de slinger:


Dit is steek nummer 58 en die heet "Bladermotief". Het motief gaat over 15 steken en je ziet dat er wel een vervorming optreedt in het vlaggetje. Het is mijn 34ste vlaggetje.

Nummer 15 is weer rood:


Het is mijn nummer 5 en hier heb ik een nummer in het boek over geslagen, het is steek nummer 6, de Gerstekorrelsteek. Nummer 5 was namelijk de "omgekeerde tricotsteek". Ja, dat is gewoon vlaggetje nummer 4, maar dan andersom! Daar zit geen enkele uitdaging in!Meer over deze challenge kun je lezen in deze blog die ik schreef voor Breiclub.nl. Daarin beschrijf ik ook hoe ik het vlaggetje maakte.
Onder het label "51 vlaggetjes" verzamel ik verder alle blogs die ik hierover schrijf.

In de maanden juli en augustus zijn De Breimeisjes in vakantiestemming. Wél veel blogjes, soms met een beetje "oud nieuws"  dat nog wel de moeite waard is. De poppen zijn op vakantie en toch iedere week in ieder geval een lijst met linkjes. Misschien wat minder reacties bij anderen. 
En ondertussen natuurlijk gewoon doorgaan met haken en breien 😊

Dus ook de komende tijd kun je rustig regelmatig komen buurten bij De Breimeisjes, gezellig! 
Geniet zelf ook van een mooie lange zomer en denk om de happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Het zijn weer erg mooie vlaggetjes hoor Akkelien.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk Akkelien en alweer een heel andere vlaggenlijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je zo inzoomt op elk vlaggetje, want ze zijn nog bijzonderder (is dit een woord? :-))) dan uit je overzichtsfotootje blijkt!

  BeantwoordenVerwijderen