{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 8 juni 2017

Mystery Blanket breien

Mystery Blanket breien


Sinds kort vorm ik samen met vier andere creatieve vrouwen een soort van ambassadeursteam voor Breiclub.nl. Iedere zondag kun je een blog van een van ons vinden op de website bij de blogs. We zijn inmiddels allemaal een keer aan de beurt geweest:
- de blog van Wietske (Liefgehaakt)
- de blog van Sietske (Siets aan de haak)
- de blog van Sharina (De Haakhelden)
- de blog van Renske (Renske Creatief)
Deze zondag begint de "tweede ronde". 

Iets anders dat we gaan doen is een Mystery Blanket maken. Je kunt kiezen uit haken en breien en dan per deken weer uit lente, zomer, herfst of winter.
En ik ga er een breien ūüėä De zomerversie.


Je ziet hier de kleuren en je kunt zien dat er een kerstboom in komt en schaapjes. De gebreide dekens zijn ontworpen door de dames van Clubgeluk, dat vind ik echt heel leuk, want ik ben fan van hun geweldige breiwerken.
En dat er schaapjes in komen, vind ik ook heel leuk!

Nu is Maria bezig met de Mystery Blanket van 2016. In principe is het zo dat je in september de garens binnenkrijgt, en dat zijn bijna 40 bollen heb ik begrepen. Dan krijg je vanaf oktober iedere maand een deel van de patronen, steeds voor 8 blokken. En na 6 maanden heb je alles. Toch kun je de deken in je eigen tempo maken, want je houdt levenslang toegang tot de patronen. De patronen mag je uiteraard niet delen, foto's mag je wel laten zien en momenteel krijg ik af en toe een update van Maria.

Hier zitten alle bollen in. Jammer genoeg geen foto van de inhoud. Ik heb begrepen dat het bij de versie van 2017 verschillende soorten garens zijn van goede merken: Phildar, Schachenmayr, Lana Grossa en Durable.


Op de volgende foto zie je de blokken van de eerste maand. De foto is niet zo scherp, maar geeft wel een indruk van de kleuren. De kleurthema's waren toen de vier elementen en Maria koos voor Fire.


De blokken van maand twee:


Doordat ik nu regelmatig een berichtje van Maria krijg met een foto, wordt ik steeds nieuwsgieriger naar de Mystery Blanket die ik ga breien! Nog iets meer dan drie maanden, dan komen de pakketten al! 

Als je meer wilt weten over de Mystery Blankets en alle verschillende mogelijkheden en misschien ook mee wilt doen, kijk dan hier.

Alle ambassadeurs gaan een seizoen haken en/of breien van de Mystery Blanket 2017 en daar gaan we ook op onze blog over vertellen.
Hier is een lijstje met links naar de blogs over onze dekens:

Breien
De Breimeisjes
Siets aan de Haak

Haken

De Haakhelden
Liefgehaakt
Renske Creatief

Uiteraard ga ik mijn ervaringen met dit project hier delen. Tot ik er aan kan beginnen, heb ik de grootste gehaakte deken ter wereld als deken-project. Volgende week, donderdag 15 juni haken we weer aan in de bibliotheek in Sneek, van 14.30 - 16.00 uur. 
En dat is ook altijd heel gezellig!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Wel mooi dat de patronen levenslang geldig zijn, want ik en een deken...
  Ben wel heel benieuwd naar jouw deken, Akkelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lees ik nu? Jij mag meedoen met het ontwerp? Of brei je gewoon mee? Mijn vorige deken is nog niet af, alhoewel als ik hier meepiep kriebelt het weer, maar ik zal maar wijselijk passen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! De schaapjes zullen wel in de lenteversie zitten ;-)
  Ik ben benieuwd. Ik ga er eens meer over lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie ook schaapjes bij de herfst staan :-))) Ik schat dat de seizoenen iets zeggen over de kleuren en niets over de patronen hihihi! In ieder geval heel spannend!

   Verwijderen
  2. Dat klopt, het thema van alle dekens is de vier seizoenen. En dan zijn er vier kleurgroepen die ieder weer de naam van een seizoen hebben. Dus vast en zeker allemaal een kerstboom én schaapjes in de gebreide dekens :-) De kleuren van de Zomer-deken spraken mij het meeste aan.

   Verwijderen