{ 'anonymize_ip': true }

maandag 19 juni 2017

Een speciale vlaggenlijn

Een speciale vlaggenlijn 


Deze maand vierde een vriendin van mij haar vijftigste verjaardag. En van die 50 jaren ken ik haar al zo'n 32! Natuurlijk wilde ik iets speciaals voor haar maken. Al eerder haakte ik slingertjes met 50 bloemetjes50 vlaggetjes of 50 harten. Deze keer bedacht ik dat ik 50 vlaggetjes wilde breien. En hoe leuk zou het zijn om allemaal verschillende vlaggetjes te breien! En dan iedere dag een vlaggetje. Het gedeelte van "elke dag een vlaggetje" lukte niet meer, want ik bedacht het te laat 😊 

Ik schreef voor Breiclub.nl al een blog over het hele proces, sinds gisteren online, je kunt die blog hier lezen. Alle vlaggetjes had ik op dat moment gebreid, de slinger was nog niet klaar. 
Die blog is al behoorlijk lang. Dat is de slinger uiteindelijk ook en ik kan er nog heel veel over vertellen! 

Ik breide 15 rode vlaggetjes:Daarna 15 witte vlaggetjes:


Vervolgens 15 blauwe vlaggetjes:


Om af te sluiten met 6 oranje vlaggetjes:6 oranje vlaggetjes? 15 + 15 + 15 + 6 = 51 toch?
Dat klopt. Ik wist al zeker dat ik met rood/wit/blauw ging werken en al breiende met de rode vlaggetjes bedacht ik een goed schema voor de slinger. 3 x rood/wit/blauw = 9 vlaggetjes en ik vond het leuk om dan steeds als tiende een oranje vlaggetje te gebruiken. En dan ook maar een oranje als "nulde" vlaggetje, voor het "mooie plaatje".

De slinger had ik uiteindelijk een paar dagen voor de feestelijke verjaardag klaar. Het leek mij het leukst dat de slinger direct gebruikt zou worden op de verjaardag, dus twee dagen tevoren nodigde ik mezelf vast even uit op de thee.


Ze was blij verrast en de slinger wapperde vrolijk tijdens het feest 😄Het was een hele klus! En toch... wat was het  leuk om te doen en wat heb ik er veel van geleerd. Hierover heb ik nog wel eens wat te vertellen. Wordt vervolgd dus!Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Wat een klus maar wat een leuke klus en wat lief dat je dat gedaan hebt voor je vriendin! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een speciaal cadeau, leuk hoor! En wat mooi gemaakt, ja dat zal wel veel werk geweest zijn, maar als je de slinger ziet hangen, wat een feest :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel een heel speciaal en lief cadeau voor je vriendin. En alle lapjes een ander patroon zo te zien. Petje af voor jouw creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel bijzonder en persoonlijk cadeautje! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie feestslinger met al die verschillende steken! en wat een lange! Erg leuk weer en helemaal voor de jarige.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontzettend leuk zeg, een slinger om te koesteren
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow ... Akkelien, dat is heel veel werk geweest! Ik denk dat je vlotter vlaggetjes haakt dan breit. En als ik het goed zie, dan heb je ook heel veel verschillende steekjes en patroontjes gekozen. Wat een gaaf cadeau om te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dat staat zeker wat vaag in de blog! Ik heb inderdaad 51 verschillende steken gebruikt. Dat staat uitgebreider in de blog voor Breiclub.nl.
   Maar ik kom hier zeker nog op terug, hoor :-)

   Verwijderen