{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 17 juni 2015

Woensdag - woondag Kringloopgeluk en hoe het met de poef is

Woensdag - woondag Kringloopgeluk en hoe het met de poef is


De laatste tijd ben ik aan het opruimen in huis. Een mens verzamelt veel spullen in het leven! Op zolder staan dingen sinds we hier wonen en dan kun je je afvragen of je ze niet beter weg kan doen. We houden van lezen en hebben boekenkasten vol, maar daar staan ook boeken in die we helemaal niet leuk vinden. Ik vind serviesgoed leuk, maar heb stapels!

Dus regelmatig gaat er nu een doos of een stapel of een tas gevuld met overbodige spullen het huis uit. Sommige dingen gaan gewoon weg, maar als het even kan, breng ik het naar een kringloopachtige winkel, bijvoorbeeld naar de Dorcas-winkel in Sneek. Vorige week had ik weer een tas met boeken voor hen. Met opzet hield ik mijn zonnebril op, toen ik naar binnen ging, want ik wilde niet gaan kijken of ze misschien iets heel leuks hadden dat ik wilde hebben. 

En toch....


Wat een leuk schaaltje! Dat moest ik wel kopen, ik kon er niks aan doen...
En het is al in gebruik genomen:


Nu ga ik, voor de balans, deze schaaltjes naar de Dorcas brengen:


Vijf schaaltjes weg, ééntje terug, helemaal verantwoord, toch?

En dan nog eens even over mijn poef. Die ligt al maanden onaf in de huiskamer... Ik schreef er acht maanden geleden over en noemde de blog toen al Poef pfffffNu ga ik er weer mee verder, hoor! Maar eerst dat witte garen splitsten, want het is toch wel een leuk idee om er die rood/wit/blauwe rand in te haken. Nog steeds een beetje "pfffff" dus :-) Is het herkenbaar?

Wordt vervolgd!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.
10 opmerkingen:

 1. Dat ben ik wel met je eens, als je zoveel weg brengt mag er soms iets mee terug. Alleen denk ik wel dat dit schaaltje meer oppervlak inneemt dan de stapel kleinere ;-).
  En dan die pfffff-poef hahaha, Dat is nog meer pffffff door het doorknippen van de draad!!! Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, dat ken ik. Vind ik mezelf flink omdat ik spulletjes wegdoe, kom ik met iets anders thuis...
  En je poef....dat is inderdaad pfffffffff. Ik haak niet graag met zo een dik garen. Mijn vingers doen daar zo een pijn van.
  Dan ga je de draad nog splitsen, jong, jong, jij hebt er moed op.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat splitsen moet wel, want het is veel dikker dan het andere garen! Ik was er al eerder mee bezig en toen ontdekte ik dat. Ik vond het geen gezicht en was me aan het "beraden". Maar ja, inmiddels dus al 8 maanden... :-(

   Verwijderen
 3. Ja, dat kennen we wel allemaal denk ik, je doet iets weg maar brengt meteen ook weer iets mee terug, maar je koos een prachtig schaaltje! Je poef, daar zou ik ook pffffff tegen zeggen, nog veel succes met het splitsen van de draad en het verder afwerken ervan.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke schaal, goede deal zou ik zeggen;)
  veel succes met je UFO:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha knap hoor dat je die mooie schaaltjes weg doet.. ik zou het niet kunnen!! ik raak altijd zo gehecht aan alles wat ik heb.
  en er ligt hier ook nog een poef om af gemaakt te worden en nog eentje om te maken.. en die liggen er dus al bijna 2 jaar.. maar ik haat het haken met dat dikke garen zo..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het ook wel moeilijk, maar was nu wel geïnspireerd door iets dat ik las over een Japanse opruimgoeroe. Als je er geen "vonk van vreugde" meer van krijgt, doe het dan weg. Dat nieuwe schaaltje, daar word ik helemaal blij van, die andere schaaltjes stonden er maar wat te staan. Bij de Dorcas waren ze er heel blij mee :-)

   Verwijderen
 6. Heel herkenbaar zowel het opruimen, weer inslaan en de haat liefde verhouding met die dikke garen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja zo is opruimen een eitje ga het ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cant wait to see what you make of the things you found :)

  BeantwoordenVerwijderen