{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 12 juni 2015

Afgehaakt

Afgehaakt

Een titel verzinnen, dat is ook altijd wat :-) 
Ik ben niet afgehaakt hoor, ik blijf breien, haken en bloggen zolang ik kan, denk ik.
De deken in V-steek is wel afgehaakt en daar ging het om in de titel.

Als randafwerking haakte ik eerst een lichtblauwe toer van vasten,vervolgens een paarse rand


en als laatste de blauwe hoofdkleur. Ik heb aan 't eind van de deken rekening gehouden met dat ik ik genoeg van deze kleur zou overhouden voor een rand rondom. Dat is wel gelukt, ik heb nog bijna een hele bol :-)


Dit is 'm dan, de hele deken!


Er zitten heel wat haakuurtjes in


en ook heel wat bolletjes katoen! Ik heb veel uit mijn voorraad opgemaakt en heb er ook wat bollen bijgekocht. Nu kon ik de deken eindelijk wegen, het gewicht is 1960 gram. Dat betekent dus 40 bollen katoen! Ik had heel veel van die blauwe katoen, volgens mij zeker 12 bollen, misschien nog wel meer. Ik heb de lichtblauwe en lichtgrijze erbij gekocht en een paar paarse, maar al die andere roze en paarse tinten en de donkergrijze had ik al.


Ik ben er zelf heel blij mee, ik vind de kleuren mooi en het materiaal is prachtig, ik houd van katoen! Zoon wil nu ook wel zo'n deken, lekker "zwaar", maar dat gaat dan toch nog wel wat kosten... Ik heb niet katoen voor nog een deken in huis!
Wat betreft mijn andere deken, de Zeeuwse mee-brei-deken: dat gaat even wat minder snel. In de volgende baan wil ik in plaats van het hart een blok met een pompeblêd maken, een beetje Fries in de deken. Nu leek het mij wel een goed idee om daar toch een proeflapje van te maken. Ik was al begonnen, maar toen ik een merkdraadje in het midden wilde aanbrengen, kwam ik erachter dat ik veel te veel steken had opgezet! 84 in plaats van 64, dat is nogal een verschil, haha!
Ik heb 't dus maar weer uitgehaald en ben opnieuw begonnen. Ik ben dat niet gewend bij deze deken, zulke korte pennen :-)

Graag wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

14 opmerkingen:

 1. wat een mooie deken Akkelien en ja daar zitte3n heel wat uurtjes in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig geworden je katoenen deken!! Wat een werk Akkelien, maar wel met een geweldig resultaat :-).
  Ik moest wel lachen om je pompeblêd! Als het toch alleen een proef is kun je het toch ook in 84 steken inbreien??? Ik ben nog (lang) niet aan het midden toe, maar ondanks mn Friese roots ga ik toch voor het hart ;-). Wel een leuk idee vind ik het. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar 84 steken is 20 onnodige steken extra en dat dan dik 100 naalden lang! Dat vind ik best veel! Ik wil natuurlijk ook zien hoe het in zo'n blok eruit gaat zien. En ik heb nog een proeflap liggen, dan kan ik mooi van die twee een kussentje maken, had ik bedacht.

   Verwijderen
  2. Inmiddels ben ik nog blijer dat ik opnieuw begonnen ben. Ik moet nu namelijk een deel uithalen, omdat het niet naar mijn zin is. Dat zal je maar overkomen als je met die bijna 300 steken aan het breien bent!

   Verwijderen
 3. Dat geloof ik meteen, dat er heel wat uurtjes inzitten, maar het resultaat mag er zijn. Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige deken! En ik hou ook wel van een beetje "zwaar", dus dat is met katoen heerlijk. De kleuren zijn mooi, en ook de steek vind ik erg mooi!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, oef, de deken is afgehaakt en niet ons Akkelien ;-)
  En wat een prachtig deken en zo een mooie kleuren. Dat geloof ik vrij dat je daar blij mee bent !!!
  Fijn weekend en geniet van het goede weer.
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, die is mooi geworden! Wat een gigantisch project. Misschien moet je je zoon leren haken, dan kan hij zelf zo'n mooie deken haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich haak ik met plezier nog zo'n deken, hoor! Kan je heel goed doen tijdens het tv kijken. Maar ik zie een beetje op tegen de aankoop van zo'n grote hoeveelheid garen. Ik weet nu hoeveel garen erin gaat!

   Verwijderen
 7. Wauw, helemaal mooi! Prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi, echt mijn kleuren
  groetjes
  Micheline (kruissteekmieke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig is je deken geworden!!!
  anderen hebben vaak geen idee wat iets kost en hoe lang het duurt.. kreeg laatst een opdracht voor een 1 persoonsdeken, moest de andere week klaar zijn en ze had er 20 euro voor over.. hahahaha maar gezegd dat ze er eentje op de markt of zo moest kopen, want dat handgemaakt niet hetzelfde is als goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeg je goed, Ineke! Twintig euro, daar heb je nog niet eens het garen voor!

   Verwijderen