{ 'anonymize_ip': true }

maandag 22 juni 2015

Netjes

Netjes


In mijn fietstassen zitten altijd een aantal plastic tassen en in mijn handtas heb ik diverse handige opvouwbare tasjes van nylon. Als er in winkels gevraagd wordt "Gaat het zo mee?" kan ik praktisch altijd "Ja!" zeggen. Dat ben ik al jaren zo gewend. Nu wordt dat ook belangrijker want de winkels mogen niet meer zomaar tasjes meegeven. Hoog tijd dus om aandacht te schenken aan een haakbare oplossing! En ik was niet de enige, want ik zag dat Juffrouw Ooievaar er ook mee bezig was kort geleden. Angeline heeft vorig jaar al eens uitgebreid aandacht besteed aan netjes.

Ik vond twee goede en leuke beschrijvingen en haakte twee exemplaren, waarbij ik wat combineerde en varieerde op die twee beschrijvingen.
De patronen die ik gebruikte vind je bij Doe mij maar uiensoep, een blog met allerlei dingen die met het milieu te maken hebben, en Lossen en vasten, een leuke haakblog.

Bij het netje van "doe mij maar uiensoep" was mijn aanpassing dat de hengsels een extra toer vasten kregen, zodat het iets prettiger draagt. Bij het netje van lossen en vasten maakte ik het netje wat minder wijd en ik varieerde ook op een andere manier met de grootte van de lossenboogjes. 
Wat erg leuk is bij dit laatste netje, dat je het hele netje in de dubbele bodem kunt stoppen. Dan is het netje netjes opgeborgen ;-)
Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn variaties die ik allemaal uitgeschreven heb, dan mag je me mailen (debreimeisjes@gmail.com), ik stuur het je dan toe. De patronen van "Doe mij maar uiensoep" en "Lossen en vasten" zijn zeer uitgebreid en met veel foto's, dus die kan ik zeker aanraden en uiteraard kun je zelf daar ook weer variaties bij toepassen.
Een leuk project voor de vakantietijd!

Wil je wel zo'n netje, maar wil of kun je dat niet maken, dan mag je me ook mailen. Dan kunnen we overleggen over materiaal, model, maat, kleur en een vergoeding :-)Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Een heel milieuvriendelijke oplossing Akkelien! En dankjewel voor de tips van de beschrijvingen, maar ook voor de uitleg over het pomplebed!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. opgeruimd staat netjes leuk tassie netje zal ik ook nog es onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In België moet je al een hele tijd betalen voor je plastiek zakje. Hier hangt er dan aan de handtas ook zo een nylon spul. Maar bij Juf. Ooievaar zag ik ook de uitleg van het gehaakte netje. Ik heb er ook ééntje gehaakt, alleen nog niet op de blog gezet. Euh...een beetje vergeten :-(
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had ook al het patroon gevonden en opgeslagen die met de dubbele bodem, maar moet nog beginnen met haken. Ze zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat grappig ik ga de patronen even opzoeken voor een volgend project misschien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig die netjes, ik ben ook bezig met een netje te haken maar al die lossen vind ik zo saai haken dat ik het vaak weg leg en wat anders ga doen.... VInd die dubbele bodem wel erg leuk bedacht...en handig..

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Dinah, heel herkenbaar! Daarom heb ik, voor de variatie, ook grotere lussenbogen gemaakt. Bijkomend voordeel: dan ben je sneller klaar :-)

   Verwijderen