{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 27 november 2014

Jeansblauwe Sonnensegel en mutsjes

Jeansblauwe Sonnensegel en mutsjes


Kort geleden liet ik mijn roze schaatssjaal zien, die ik, min of meer, breide volgens het patroon van de "Sonnensegel". Ik had toen slechts 100 gram sokkenwol en de sjaal heeft meer het formaat van een col. 
Nu vond ik ander heel leuk garen:


Het is een beetje jeansblauw-achtig, 40% katoen en 60% acryl. Ik houd erg van deze kleur blauw en het lijkt me ook leuk voor een sjaal. Ik heb in totaal vier bollen en één bol is al opgebreid. Weer in een variant van de Sonnensegel. Ik doe deze keer wel echt aan beide kanten tricot, zodat de sjaal aan beide kanten een ribbeldeel heeft en een averecht deel. Ik minder wat minder :-) Steeds twee steken per patroondeel.


Ik begon met acht steken en heb nu aan het eind van de eerste bol 42 steken op de pen. Ik weet nog niet of ik 'm lang genoeg zal vinden na drie of na vier bollen, maar dat zie ik vanzelf! 


Het is weer een breiwerkje dat je makkelijk kunt doen tijdens tv kijken!

Deze week heb ik ook mijn mutsjes gepost voor de Goedgemutste Breicampagne. Dat moet voor 1 december. Het is maar een bescheiden "breidrage", vier mutsjes, maar het is toch weer wat. Hebben jullie ook nog wat liggen? Je kunt het nu nog opsturen!Ik wilde er een decemberzegel opplakken, maar het is een antwoordnummer. Dat is alvast goed geregeld!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Mooi kleurtje Akkelien. Maak hem maar lekker lang, dan heb je er vast meer plezier / warmte van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er goed uit, en gaat ook lekker warm zijn.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie wol en hij ziet er nog zacht uit ook. Ik geef Joke gelijk, maak hem maar lekker lang. Daar ga je nog veel geniet van hebben.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt ook weer een heel mooie sjaal!
  je hebt toch mooi 4 flesjes goed gemutst, een mooie bijdrage vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie sjaal en een erg mooi patroon tja die mutsjes hebben wij 2 jaar terug gedaan nu ff niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom heet het toch sokkenwol? Het is zoveel leuker in andere dingen dan sokken.. Ik heb ook ooit van die soortgelijke een shawl voor manlief gebreid, gaf ook zo'n leuk effect.. en rond je nek geeft hij toch meer warmte. Groetjes Astrid http://dutchknittylolmetwol.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen