{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 14 november 2014

Boren

Boren


Tijdens de freubelavonden gebruiken we af en toe de boormachine, dat had ik al eerder verteld. En echtgenoot hangt altijd alle sleutelbossen (drie!) aan de al best volle kapstok. Zou er een sleutelkastje moeten komen? Ik was er niet van overtuigd en ging eens kijken wat er zoal in huis was. En ik heb wat gemaakt, mét hulp van de boormachine!

In deze collage zie je een oud houten snijplakje veraderen tot een handige sleutelhouder.


Geverfd met de grijze Annie Sloan, die ik ook al voor de trap gebruikte. Nu zijn de sleutels terug te vinden en is er weer ruimte op de kapstok.

Ik haakte ook nog een kleedje voor een potje jam.


Het is weer gebaseerd op het patroon van de onderzetter van Karin aan de haak, alleen haakte ik deze keer dubbele stokjes in de eerste én de derde toer, zo past het nog iets makkelijker op de jampot. Je moet dan ook in de toeren 2 en 3 drie lossen haken in plaats van twee.Dit potje jam ging in een ontbijtpakketje.

Het is weer vrijdag, bijna weekend: dan hebben we vast ook een keer tijd voor zo'n heerlijk ontbijtje, met croissants en perenjam!

Fijn weekend allemaal!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Slim gezien om een snijplankje te gebruiken als bordje. Een likje verf en drie haakjes en je hebt een prachtig resultaat. jij zet het weekend alvast lekker in. Met een toffe peer? ;-)
  Grtjs en fijn weekend
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij het zien van de titel dacht ik dat je naar de tandarts was geweest (haha). Dit is een stuk leuker. Hoeveel verf heb jij eigenlijk gebruikt voor de trap? En blijft het goed zitten? Ik wens je een fijn relaxed weekend met heerlijke ontbijtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig was ik deze week wel bij de tandarts, maar dat was voor tandsteen.
   Ik heb één zo'n blik verf en daar kan ik de tweede trap ook nog wel mee doen, volgens mij. Als je het daarna behandelt met de wax blijft het prima zitten. Ze schijnen het ook wel op vloeren te gebruiken. Bij mij op de trap wordt er niet op gelopen, dus heeft het weinig te lijden.
   Als je een tweede laag moet doen en je denkt dat je iets te weinig verf hebt, kun je het ook altijd nog iets verdunnen met water. Prima verf!

   Verwijderen
  2. Thks, ik wil ons bed een kleurtje geven en als het kan ook de linnenkast. Dat gaat dan wel lukken met 1 blik.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke sleutelhouder. Ook een goed idee voor de altijd rondslingerende fietssleutels!

  Groetjes, Daphne
  www.haak-en-maak.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gemaakt, je sleutelhouder! Zo eenvoudig en toch oh zo handig! Het ontbijtpakket is helemaal opgevrolijkt met je leuke jampotje ertussen. En perenconfituur blijft een succes bij jullie blijkbaar! Geniet ervan.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen