{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 4 november 2014

Dinsdag - poppendag, rokjes

Dinsdag - poppendag, rokjes


Vorige week kreeg ik twee foto's van Maria van het meerkleurige rokje dat ze gebreid heeft. Het is voor haar pop Jacuelien, wat een geluk voor die pop!

Dat rokje heb ik zelf ook twee keer gebreid, voor Katrein:Meer over pop Katrein is hier te vinden

en voor Sissel:


Meer over pop Sissel is hier te vinden
Zelf wil ik altijd het liefst zo weinig mogelijk draadjes afhechten. Ik weet wel dat ik met de afhechtdraden de draden vastgezet hebt die dan over het breiwerk lopen om van de ene kleurbaan naar de andere te gaan. Ik heb nog even gekeken bij het rokje van Katrein, deze pop woont in de winkel van Katrein Kunst. Ik heb even een foto van de binnenkant gemaakt:
Het is dan wel eens een knopenboel, maar dat ontwar ik dan af en toe. Maria vond dat geen doen en deed het anders. Zij begon iedere kleurenrij weer met een nieuwe draad:


Dat betekent dan wel heel veel draadjes afhechten. Ruim 20! Het zijn allemaal keuzes! Het rokje is erg mooi geworden. De set wordt nog compleet gemaakt met een trui, sjaal en andere accessoires. Daarvan krijg ik nog foto's, heeft Maria beloofd. Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij:


Akke
Daniëlle,
Jolanda,
Peggy en
Rita! 


Als je ook mee wilt doen, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. mooi is het weer idd veel draadjes afhechten of anders..... mee breien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook weer zo'n mooi rokje :-) Jacqueline boft met al die mooie kleedjes !

  Groetjes
  Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou voor jou methode gaan, 20 draadjes afhechten voor zo'n iniminie rokje zou ik niet zien zitten. Maar, eerlijk is eerlijk, afhechten wordt wel mooier. Gelukkig maakt het voor het resultaat aan de buitenkant niet uit! De rokjes zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd zo knap van jullie ,die ingebreide kleertjes. Een van je poppen heeft ook zo'n mooie trui! Ik kan het wel, maar het resultaat valt dan zo tegen, hobbelig ,hier een te losse steek,daar een te strakke....en je wordt knetter van die draden die in de knoop raken! Je bent meer tijd kwijt aan het ontwarren dan aan het breien!Haha en toch....misschien ,het is wel errug leuk!grfr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik ben regelmatig veel tijd bezig met het ontwarren van een enorme knopenboel :-)
   Toch: ik vind het heel leuk om te doen, dat inbreien! Het is een kwestie van gevoel, en vaak doen, denk ik.

   Verwijderen
 5. wat een vrolijke garderobe in die kleurtjes, erg leuk. Ik vind het altijd een heel gedoe hoor met zoveel kleuren breien, inderdaad heel veel afhechten of alles steeds in de knoop. Maar het resultaat is prachtig. Begint bij mij gelijk ook weer te kriebelen om met de poppen aan de slag te gaan. Helaas, deze week zit het er even niet in, hopelijk volgende week weer.

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daarom doe ik het niet graag....zo met meerdere kleuren breien. Die knopenboel en het gaat dan nog zo traag vooruit.
  Maar het resultaat is wel heeeeeeel mooi.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke rokjes! Jullie poppen boffen maar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuke rokjes! Maria haar is ook mooi van kleur, zo fel, maar al die draadjes, ik zou kiezen voor jouw methode en ze inbreien. Maar de rokjes zijn stuk voor stuk even mooi. Snel wegdoen of hier wordt er eentje jaloers.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Errug leuk!
  Ik heb zelf al 10 poppen in diverse kleuren gebreid en ons zelf ook gebreid.
  Man lief heeft een garderobe kast gemaakt en die hangt vol met kleertjes.
  Het is verslavend gewoon :-)
  Ga zo door!!!

  BeantwoordenVerwijderen