{ 'anonymize_ip': true }

maandag 20 juni 2022

Regenboogkleuren

Regenboogkleuren


De regenboogkleuren, ik vind ze fantastisch! Vorig jaar schreef ik een blog voor Breiclub.nl over deze kleuren, je vindt die blog hier.
Ik kwam er toen wat laat achter dat juni de zogenaamde Pride Month is en daar horen de regenboogkleuren bij. Dat wilde ik dit jaar wat beter organiseren. Daarom vandaag weer een blog over regenboogkleuren!

Allereerst heb ik mezelf op een van de eerst dagen van juni getrakteerd op 7 nieuwe bollen katoen, uiteraard in de regenboogkleuren:Hier heb ik een leuk idee mee, maar dat gaat deze maand nog niet lukken.
Ik heb genoeg restjes garen in huis en heb meer inspiratie, dus ik deel wat andere ideetjes vandaag.

Met regenboogkleuren maak je snel een hele leuke slinger. 


Weet je wel, zo'n slinger die je vroeger maakte van strookjes papier? Ik ben beslist niet de eerste die zo'n slinger haakt, ik deel hier wel hoe ik het heb gedaan.

Haak ongeveer 35 lossen (onthoud even wat je doet, het is mooi als de rondjes dezelfde maat hebben!) en sluit de ring met 1 halve vaste.
Haak 2 lossen en vervolgens in elke steek 1 half stokje. Knip de draad af, haal 'm door de laatste lus en hecht netjes af, ook de begindraad. Zo heb je het eerste rondje gehaakt:


Tip: Ik bedacht dat je de begindraad net zo goed mee kunt haken, zo hoef je nog maar 1 draad af te hechten per rondje. Dat heb ik met alle volgende rondjes gedaan.

Je pakt kleur 2 en haakt weer ongeveer 35 lossen. Nu sluit je de ring ook met een halve vaste, maar zo dat je ring direct vast komt rond de eerste ring.
Je haakt 2 lossen en dan een toer met halve stokjes en hecht ook dit rondje netjes af.
Dit herhaal je met de andere 5 kleuren van de regenboog en daarna begin je weer met de eerste kleur.


Ik houd zelf erg van deze volgorde, al zal de slinger vast ook heel vrolijk worden als je de kleuren meer varieert. Het is een supersnelle manier om een vrolijke slinger te maken en heel leuk om zo restjes op te maken.

Wat ook altijd leuk is: hartjes haken. 


Deze hartjes gebruikte ik naar dit patroon met een paar aanpassingen. Ik maakte er sleutel/tassenhangers van voor Dorcas maakte en die liet ik hier al zien.

Je kunt zoveel vrolijke dingen maken met deze kleuren! Denk ook aan een kussen met als basis grannysquares. Wat zou jij maken met deze kleuren?


Deze blog schreef ik voor Breiclub.nl en heb ik hier iets aangepast. De Breiclub-versie vind je hier.

Fijne dag 🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben zelf niet zo'n kleurrijk type, maar het zijn wel heel gezellige kleuren. Die hartjes zouden ook prima een pride-slinger kunnen vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellige kleuren en wat leuk om zo'n slinger te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig blogje met al die kleuren. Ik word er helemaal vrolijk van. Leuk idee om die slinger met rondjes zo te maken. Daar heb je meer aan dan een van papier en kun je mooi diverse restjes opmaken. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat het Pride Month is wist ik ook niet .... Heb net een setje Pride Cabochon steekmarkeerders zitten maken 🤭
  En die slinger is zo geweldig! Ik maakte hem vorig jaar (voor een swap) met een knoopjes op iedere cirkel. De ontvanger kon er ook voor kiezen alle kleuren te sorteren en per kleur de slinger te maken.

  Weer een heel leuk blog Akkelien ❣️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een leuk idee, om de ringetjes met een knoop te laten sluiten!

   Verwijderen
 5. Altijd erg mooi de kleuren van de regenboog

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Regenboogkleuren zie je steeds weer terug. Het is ook leuk om gewoon een regenboogje te haken, zoals aan het begin van de coronatijd even een hit was.

  BeantwoordenVerwijderen