{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 19 november 2021

De W van...

De W van...


Het lijkt me zo leuk: heel veel sneeuwklokjes in de tuin! Ik heb er wel wat, maar 't worden er niet heel veel meer. Daarom had ik anderhalf jaar geleden  bedacht voortaan ieder jaar sneeuwklokjes-bolletjes voor in de tuin te kopen. Maar vorig jaar zaten we heel erg lang in lockdown... Nu heb ik mijn kans waargenomen en een paar zakjes gehaald. En toen zag ik ook winterakonieten. Ik dacht direct aan de Friese naam en ik hoorde in mijn hoofd m'n biologieleraar dat zeggen: Aytablomke. We moesten destijds een herbarium maken en volgens mij zat het daar in. Al weet ik dat niet helemaal zeker. Dat heb ik namelijk niet bewaard.

Ik dacht nog even dat het best wel op een boterbloem lijkt, maar het kan geen familie zijn. Een boterbloem is geen bolgewas, de winterakoniet wel. En toen ik foto's bekeek zag ik dat de winterakoniet maar liefst 6 bloemblaadjes heeft! Een boterbloem doet het met 5.

Dit bloemetje haak ik helemaal in 't geel, net als die boterbloem.


Begin met een magische ring en daarin 6 vasten. Haak spiraalsgewijs door, in elke steek 2 vasten en sluit dan met 1 halve vaste. Je hebt nu 12 steken.


*in de volgende steek 1 halve vaste, 3 lossen, 2 dubbele stokjes, in de volgende steek 2 dubbele stokjes, 3 lossen, 1 halve vaste*, herhaal van * tot * tot je 6 bloemblaadjes hebt. 
Hecht de draadjes netjes af.


Heel kenmerkend voor dit bloemetje is dan nog dat er zo'n mooi kransje groene blaadjes direct onder zit. Toch heb ik dat er niet bij gehaakt, omdat het volgens mij blad is en niet echt bij het bloemetje hoort.
Mijn bloemetje mag weer even op het mosje op de foto:


Dat was bloemetje nummer 23!
Alle bloemen die ik maak voor deze challenge vind je terug onder het label "Bloemen-ABC". 

En over de tuin: ik kocht 2 pakjes met sneeuwklokjes en 1 pakje met winterakonieten. En ik kocht heel veel pakjes met Allium, die van de familie Ui. Ik kijk uit naar het voorjaar, zo benieuwd naar wat er op komt!
Nog even over de alfabetchallenge: al is dit een tweewekelijkse challenge, er zijn veel deelnemers die iedere week iets plaatsen. Daarom deel ik ook deze week het lijstje met links, zodat je even kunt rondkijken 🙂Fijne dag  en een heel fijn weekend. 
Geniet ervan en denk aan de happy momentjes 🍀


Liefs van De Breimeisjes đź’—đź’—đź’—

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind jouw bloemetjes erg mooi gebreid. En zo leer ik nog eens wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, Ajuin, die paarse bollen, gaaf!
  Dit bloemetje is ook leuk, al ken ik het niet (maar ik ken er wel meer niet uit je verzameling)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, jij hebt de smaak te pakken! Helaas komt er eerst nog winter, Akkelien... Maar dan heb je wat om naar uit te kijken. En intussen kun je vast genieten van al die mooie gehaakte bloemen die je gemaakt hebt.
  Ook deze week laat je weer een een prachtig exemplaar zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voordat ik je blog opende, gokte ik op waterlelie, maar tegelijkertijd bedacht ik dat die waarschijnlijk te groot zou zijn voor je boeket. Een winterakoniet past er veel beter bij! Wat een heerlijk vrolijk kleurtje voor in het donkere seizoen.
  Goed dat je jezelf verwend hebt met zoveel nieuwe bolletjes; waarschijnlijk loop je straks heel vaak de tuin in op zoek naar nieuwe cadeautjes ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat ik nu weet dat de winterakoniet 6 blaadjes heeft en de boterbloem 5.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk de winterakoniet. Wij hadden ze ook een keer in de tuin, maar na de eerste keer kwamen ze helaas niet meer terug. En de sneeuwklokjes worden er ook ieder jaar minder, eigenlijk zouden we weer wat extra bolletjes moeten planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super leuk deze bloem en wat heb je er al veel maar nu de x ha ha ha daar ben ik al een paar weken op aan het broeden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O ja de Winterakonietjes, heb ze ook in de tuin, altijd
  zo ooi als alles nog zo grauw is dat dit winterakonietje
  zijn kopje bobven de aarde laat zien, get lacht je toe
  met zijn prikkende gele kleur, heel mooi. Leuk al die
  bollen die je hebt gekocht, dat gaat in het voorjaar
  genieten worden.

  BeantwoordenVerwijderen