{ 'anonymize_ip': true }

maandag 28 september 2020

Wilde golven

Wilde golven


Wij gingen ongeveer een maand geleden samen op vakantie, echtgenoot en ik. Naar ons geliefde plekje aan de Noord Franse kust. We komen daar vaker en zijn inmiddels goed bevriend met de eigenaren. En zij weten dus ook dat ik wel vaak brei 😊

Vorig jaar kreeg ik het verzoek om iets te maken voor de "totem". De totem is een van de hoekpalen van een soort van overkapping waarin zich een barbecue bevindt voor gemeenschappelijk gebruik (er zijn meerdere gîtes). Deze overkapping wordt gedecoreerd met van alles dat op 't strand gevonden wordt, door de eigenaren en ook door de gasten. Ook ik heb er wel eens strandvondsten aan opgehangen.


Deze keer begon ik al even voor onze vakantie met de voorbereidingen. In mijn "breibijbels" zocht ik toepasselijke steken en uit mijn voorraad koos ik nylon-achtig garen. Van dit garen haakte ik eerder boodschappennetjes, het is best sterk.


Uiteindelijk vond ik ter plekke dat het rode niet goed matchte in het geheel en de steek vond ik ook wat minder. Dus ik haalde dat deel uit en ging door met het blauwe garen en de steek die ik gebruikt heb heet "deinende kanten ribbels", het is steek 183 uit de Nieuwe Breibijbel. Alleen heb ik alles recht gebreid, terwijl in het boek alles averecht wordt gebreid. Precies hetzelfde effect.

Om het nog leuker te maken besloot ik ook dingen te zoeken op het strand die ik erin kon verwerken: stukken touw en visnet, steentjes en schelpen met gaatjes en veren. Sommige dingen kon ik gewoon vast breien.


Andere dingen heb ik door het breiwerk "geweven" (de veren) of vastgezet met een draadje. Sowieso heb ik het meeste nog eens extra vastgezet met draadjes.
Ik vind het zelf zo leuk, ik had het ook wel als wandhanger willen houden.


Maar ik liet het daar, ik heb het met naald en draad vastgezet aan de totem en kijk eens hoe leuk het staat:


Ik verwacht dat het wel een tijd mooi blijft, al zal het wel wat veranderen. Het hangt nu eenmaal buiten en heeft dus te maken met weer en wind.


Een heel leuk vakantieprojectje! Ik schreef hierover ook een blog voor Breiclub.nl, deze kwam gisteren online. Je vindt die blog hier.
In die blog vertel ik dat ik al eens eerder iets aan de totem had gehangen. Toeval bestaat niet: gisteren in m'n Facebook-herinneringen zag ik deze blog weer 😊 Al was het toen nog niet dezelfde totem.

Fijne dag 🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

  1. Wow Akkelien, wat heb je dat schitterend gemaakt! Chapeau! Gaan jullie volgend jaar ook weer heen om te kijken hoe het met je kunstwerk is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bedacht om de vondsten erin te verwerken, het is een heel leuke bijdrage geworden voor een paal vol herinneringen. Ook een leuk idee van de eigenaren om zo'n dode boom zo te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen