{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 27 september 2017

Stenen

Stenen


Een hele tijd terug had ik hier al eens laten zien hoe ik onze schutting versier. Ik heb er voor deze blog een collage van gemaakt:Altijd als ik op 't strand ben, zoek ik naar een haaientand. Ik vind altijd andere dingen! En daar hang ik de schutting mee vol. Al die "zooi", echtgenoot vindt het wel genoeg zo. Gelukkig had Anne, van "ons" vakantiehuisje, een nieuw concept. Zij en haar Franse echtgenoot jutten en verzamelen ook van alles op 't strand en nodigen de gasten van harte uit ook spullen te vinden en toe te voegen aan "Le republique de La Source". Ik kon daardoor gerust weer op zoek naar haaientanden, die ik wederom niet vond.Stenen met gaten erin zijn ook leuk om te vinden 😊
Ik reeg en knoopte ze aan visserstouw, ook van het strand. Een soort van freeform macramé!Anne wilde wel even een foto van het "plechtige moment" dat ik dit knoopwerkje ophing aan een boomstronk (ook van 't strand!). Ik ben zelf niet zo enthousiast over hoe ik op de foto sta. Anne ziet er zoals altijd prachtig uit:


Overigens: ik héb wel een haaientand en die is ook gevonden in Frankrijk. Maar ja, op een markt in de DrÎme, dat is niet helemaal echt, hé. Al koester ik 'm wel:Deze versteende mossel heb ik wél een keer op 't strand gevonden:En ook van onze laatste vakantie nam ik toch wat stenen mee:Rechtsboven is volgens mij ook iets versteends, maar ik weet niet precies wat.
En weer stenen met gaatjes Ă©n een hartvormig steentje. Ik hou ervan! Hebben jullie wel eens iets heel bijzonders op 't strand gevonden?Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, dat jutten!!!
  Ik neem ook altijd van alles mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik neem eigenlijk alleen schelpen mee van het strand. Dan neem ik mij voor van die schelpenpoppetjes te maken, zoals vroeger met oma. Alleen komt het er thuis nooit van...
  Groetjes
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellige vakanieverzamelboel, die schutting van jullie. Ja mannen hebben de "zooi"grens iets sneller bereikt :) Leuk ook die stenen met gaten. Wat dat betreft mis ik het strand wel nu we in de Betuwe wonen. Als kind heb ik heel wat afgejut.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, ik neem stenen mee en kleine schelpjes. Ooit, in Panama, zag ik van die prachtige grote lispeltuut-schelpen (van Pluk van de Petteflet). Jammer dat je die niet mee mag nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pluk ken ik wel, wij hebben zelf ook een soort van "torteltuin" ;-)

   Verwijderen
 5. Ik vind de schelpen van Texel altijd mooi, ik heb een paar blauw gedraaide torentjes, die door de zee en het zand ook gedeeltelijk zijn weggesleten. Zo mooi :) Je stenen en haaientand zijn ook mooi :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk die boom! En ik neem vooral altijd afgesleten drijfhout mee prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zie je maar, dat je met gevonden schatten ook iets prachtigs kunt creëren! Leuk hoor! Ja, ik heb ook al vanalles gevonden, een grote versteende, platte schelp is één van mijn favorieten. Maar ook als ik in het bos wandel, vind ik vaak de mooist gekleurde stenen of keien met bijzondere vormen. Of veren natuurlijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaaahhh... Allemaal schatten, ook die lieve dame rechts op de foto met de boom ;-)
  Wij hebben twee boeiballen (eh.... noem je dat zo???) op een strand op de Hebriden gevonden. En ze sieren nu onze tuin! Was wel blij dat Manlief ze gedragen heeft en niet ikke :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat een leuk idee om zo je spulletjes te bewaren/ ten toon te stellen!

  BeantwoordenVerwijderen