{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 september 2017

De eerste Haak-maar-aan-middag na de vakantie

De eerste Haak-maar-aan-middag na de vakantie


Vorige week begon het Haak-maar-aan-seizoen weer in de bibliotheek in Sneek. Vlak daarvoor had ik mijn 280ste granny aan mijn deken gehaakt. Helaas is de deken lang geen 140 cm breed en ook niet 200 cm lang. Ik ben dus nog niet uitgehaakt en ik kon nog steeds geen hele deken inleveren. 

Dat konden mevrouw Bosma- ten Cate, mevrouw Koolmoes en Marianne wel!
Mooi, hé! Mevrouw Koolmoes liet nóg een deken zien, maar die is voor haar kleindochter! Die telt dus niet mee voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Nu is dit minstens de zesde deken die mevrouw Koolmoes inleverde, dus ik vind dat haar kleindochter hier alle recht op heeft. En ik snap ook wel dat ze deze deken graag wilde:Het was een heel gezellige middag, de tijd vloog om! Mevrouw Bosma - ten Cate wilde zelfs wel twee keer per maand aan de haak in de bieb, maar de andere dames voelden hier minder voor. Wie weet ontstaat er nu nog een ander haakclubje, want iedereen kan zelf een clubje beginnen en ook aanhaken bij deze superleuke actie.

Jacobien kwam ook nog even langs. Zij vroeg of er ook dames zijn die wel graag haken, maar een hekel hebben aan afhechten. Haar moeder, 85 jaar, vindt afhechten namelijk heel erg leuk en "haakt" zo op haar manier aan! Ze heeft inmiddels al heel wat lapjes afgehecht en wil nog meer doen, hoe leuk is dat? 

In deze collage is te zien wat er verder gehaakt werd deze middag:


De zigzagsteek is favoriet én er wordt aan een Friese deken gewerkt!

Ik doe ondertussen mijn best om de lengte en breedte van mijn deken op orde te krijgen.

Wij haken weer aan op de volgende data:

- 12 oktober
- 16 november
- 14 december

We haken van 14.30 - 16.00 uur in de bibliotheek in Sneek. 

Wil je nu meer weten over de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld? Kijk dan even op hun Facebookpagina! En kijk ook even bij Haak je aan? Samenhaken is verbinden.


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Wat een ijver! Wanneer moet alles klaar zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij in juni volgend jaar, maar ik weet het niet helemaal zeker. Er zijn op dit moment ruim 4000 binnen. Er kan nog meer bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus nog ff doorhaken ...heel veel succes
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie dekens allemaal. Ik reed gister terug uit Groningen en toen ik bij Joure het bordje Sneek zag staan heb ik nog even aan je gedacht. Gezellig hoor zo samen haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke verbindingen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen