{ 'anonymize_ip': true }

maandag 11 september 2017

Nog één keer: een slinger met 51 vlaggetjes

Nog één keer: een slinger met 51 vlaggetjes


Al wekenlang vertel ik een keer in de week over de speciale slinger die ik maakte voor een vriendin. Ik heb 51 verschillende vlaggetjes gebreid, je kunt ze allemaal terugvinden onder het label "51 vlaggen". 


Ze moesten natuurlijk nog wel aan elkaar, om er een slinger van te maken. Normaal gesproken haak ik 150 lossen, dan haak ik een vlaggetje vast met vasten, 10 lossen en dan weer een vlaggetje, en zo door tot alle vlaggen aan de lijn zitten. Dan weer 150 lossen. Vervolgens haak ik over alle steken nog een keer een rij vasten. Dat is wel even een klus, en dan heb ik maximaal 15 vlaggen. Nu meer dan 3 x zoveel! Dus het moest anders!


Ik heb de methode gebruikt die ik kende van het haken van keycords voor de uiteinden van de vlaggenlijn en voor de delen tussen de vlaggen. Ik heb gezocht maar kan dat patroon niet meer online vinden. Ik heb er nog wel een bestandje van, maar omdat het niet mijn patroon is, wil ik het hier niet delen. Mocht je belangstelling hebben, dan mag je me mailen, dan stuur ik je dat bestandje.

En de vlaggetjes zelf heb ik met de kreeftsteek gedaan. Je ziet dat de technieken allebei een zigzag-achtig effect hebben. En je hoeft maar één toer te haken! Ik haakte van links naar rechts, de vlaggetjes van 1 t/m 51 in één keer aan elkaar.


En hier ligt de hele slinger:


Ik heb 't met heel veel plezier gemaakt. En nu is 't bloggen over deze slinger klaar 😊


Nog iets anders: sinds dit weekend heb ik een Facebookpagina gemaakt voor De Breimeisjes! Ik vind het leuk als je mijn pagina liked!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen: