{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 8 maart 2017

Vijf tinten blauw

Vijf tinten blauw


Ja, de laatste steek is gezet! De katoenen sjaal met een op een Friese visserstrui geïnspireerd patroon is klaar. Hier schreef ik mijn eerste blog hierover en je kunt daar ook zien wat voor bol het was.

In de header van de blog was al een update te zien. Ik dacht al dat ik 'm deze maand af zou krijgen 😊


Ik breide vanuit het midden van de bol en dat ging heel lang goed. Toen ik ruim over de helft was, heb ik de steeds losser wordende bol in een tasje gestopt en ook toen kon ik nog een tijd doorbreien, maar uiteindelijk ging het mis. Een grote knopenboel en dat heeft me toch wel wat uurtjes gekost, om dat te ontwarren. Ik heb er toen een bol van gerold. En ik ontdekte dat er in deze hele bol geen enkel knoopje zit! Klasse! Dat maak je wel eens anders mee, ook bij duurder garen!


Deze sjaal ging heel vaak mee als werkje in de auto. Alle zaterdagen dat ik met mijn ouders mee reed naar Thialf voor onze wekelijkse training bij De Pronkriders bijvoorbeeld. Afgelopen zaterdag  was ik zover:Zondag ging ik verder, we gingen toen naar Best en ik kon zelfs op de terugreis nog een uurtje breien. Het laatste half uur met een lichtje aan en dat vond echtgenoot toch wat minder fijn. Dus toch maar gestopt na dat half uur.

En gisteren heb ik de laatste naalden gebreid. Helaas was 't weer wat minder, dus Marie-Antoinette kon nog niet showen. Ik heb deze foto's daarom binnen gemaakt. Dat narcisje piepte eigenwijs de foto in. Dat mag: zin in de lente!


Ik wil zeker nog foto's buiten maken, dus de sjaal komt nog eens langs. 
De bol had vijf tinten blauw, de eerste, middelste en laatste tint waren minder lange delen dan de andere twee tinten.


Ik ben gestopt toen dat patroontechnisch een mooi moment was en heb nog een beetje over, ongeveer 2 gram.


De sjaal is best groot, ruim 180 cm lang. De breedte is, als het helemaal plat ligt, zo'n 30 cm. Het middendeel blijft wel behoorlijk goed plat, de zijkanten niet, dat blijven toch brede ribbels. Niet erg, voor een sjaal! Wel goed om te weten, want er suddert nog steeds een ideetje bij mij met de vissertrui-patronen. Voorlopig ga ik lekker genieten van deze fijne sjaal, lekker soepel en heerlijk katoen, ik houd ervan! Natuurlijk is het anders dan de duurdere garens, maar mocht 't Kruidvat weer dit soort bollen in de folder hebben, dan wil ik er nog wel een.


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleuren. Wat zal jij genieten van deze sjaal. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. moooi het is dus een Friesche visserssjaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie sjaal, ik ben dol op blauw :)
  Veel plezier van je nieuwe sjaal, echt vrolijk!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi! Nu nog een bijpassende tas erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt mooi geworden en die kleuren zijn ook zo prachtig, echte waterkleuren. Fijn dat hij zo groot is dan kan je er helemaal in weg kruipen...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die is mooi geworden Akkelien. Mooi patroon en de kleuren zijn ook prachtig. Ik wist niet eens dat de Kruidvat dat soort bollen verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben niet altijd garen. Als ze het hebben, staat het in de folder.

   Verwijderen
 7. Mooi patroon. Mooi kleurverloop. En dat allemaal uit 1 bol?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel mooie sjaal in frisse kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig gemaakt zo met die verschillende kleuren blauw. Liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen