{ 'anonymize_ip': true }

maandag 6 maart 2017

Verjaardagen

Verjaardagen


De afgelopen tijd waren er bij ons heel wat verjaardagen en gisteren zelfs twee. Zoon werd 17 en mijn broer 50. Ik was gisteren niet alleen 17 jaar moeder, ook 50 jaar zus. Een bijzondere dag dus. 

En wat geef je nu aan je broer. Die sowieso al niet zo erg van verjaardagen en cadeaus houdt 😊

Ik had verschillende cadeautjes mee, o.a. een lekker Fries suikerbrood en, niet erg origineel, een potje mosterd. Ook zocht ik m'n porseleinstiften op en ik deed weer wat met een mok:


Dat is Lampje. Ik vond het wel toepasselijk. Mijn broer werkt bij dat bedrijf uit Eindhoven, dat begonnen is met gloeilampen en allemaal handige dingen uitvindt. Broer doet heel andere dingen daar trouwens.

Mijn broer is gek op koffie en ik zette een bekende quote op de mok, in het Fries. 


En aan de onderkant dan nog maar een gloeilamp:


Ik gebruikte nu voor het eerst m'n nieuwe porseleinstift, ik heb een stift van Pebeo met een hele dunne punt, 0,7 mm, in de kleur antraciet. Daar kun je veel dunner mee tekenen dan met de Edding-stiften. Wel vervelend vond ik dat je regelmatig moet schudden met die stift. En ze zijn nogal prijzig. 
Je kunt bij de foto met de tekst wel goed het verschil zien in dikte van de stift, het woord Kofje schreef ik met een bruine Edding-stift, de rest met de Pebeo-stift.
Nog een verschil tussen de stiften: dat van de Pebeo-stift moet eerst al 24 uur drogen voor het in de oven kan. Bij de Edding-stiften kan dat al binnen een uur.

In de mok deed ik een zak met 50 pure chocolade-eitjes. Toch nog iets met dat magische getal!

Voor zoon maakte ik ook een mok, die laat ik binnenkort zien.


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Ineens ging je een lichtje op. Wat een briljant idee met dat lampje. Heel leuk. Dat van dat moeten drukken op stiften herken ik. Dat heb ik met de krijtstiften. Dat werkt inderdaad niet prettig. Maar ondanks dat is i helemaal geslaagd! Gefeliciteerd nog met je jarige mannen .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met beide mannen! Wat een leuk idee om te kiezen voor het lampje.
  Jammer dat de nieuwe (duurdere) stift wat tegenvalt...
  Hoeveel potjes mosterd heeft je broer gekregen? *Ü*
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een voordeel van die duurdere stift is, dat je er mooi dun mee kunt tekenen en schrijven. Het is een aanvulling op wat ik heb :-)
   En volgens mij kreeg m'n broer twee potten mosterd, dat valt nog mee :-)

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met de jarige.Je cadeautjes van porselein zijn altijd zo super leuk en heel apart om te geven en te krijgen.Groetjes Hella

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag de mok en dacht gelijk, lampje! Maar waar ken ik die ook al weer van? Maar het lampje is inmiddels gaan branden hoor. ;-)) Gefeliciteerd met je broer en zoon. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met deze 2 verjaardagen!
  Wat heb je een gave beker voor je broer gemaakt! Het worden steeds meer kunstwerkjes hè :-) Het is echt een heel leuk persoonlijk cadeautje waar volgens mij iedereen heel blij mee is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat ben je heerlijk bezig geweest! Ik kan me goed voorstellen dat het zeer gewaardeerd werd door Broer ;o) Natuurlijk nog van harte gefeliciteerd met beide jarigen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk met zo'n cadeau kun je binnen komen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je zoon en je broer. Leuke mok, een origineel cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk dat jij altijd persoonlijke cadeautjes maakt! En dan ook nog mooi gemaakt.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen