{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 10 maart 2017

Kleurrijk - Dekens haken

Kleurrijk - Dekens haken


Op dit moment ben ik met van alles bezig en kan ik heel veel nog niet laten zien! 
(En ik ben er zo druk mee dat ik deze blog per ongeluk al even een dag te vroeg online had! Misschien heb je 'm dus al gelezen en de blog van donderdag gemist. Die vind je hier 😊)
Zo haak ik aan een babydekentje, met deze kleuren:


Ik was eerst bezig met een patroon uit het boekje Happy Colours Haken, wel in een aangepaste versie:Ik werd er zelf niet blij van en ben opnieuw begonnen... DĂĄt laat ik nog niet zien! Het is iets heel anders, dat wil ik wel vertellen. En ik hoop maar dat de aanstaande mama het ook mooi zal vinden. Woensdag heb ik er nog zo'n bol "cream" bij gehaald, bij Trendywol. Nog precies hetzelfde kleurnummer ook! Wat een gelukje!

Maria is ook altijd wel met een deken bezig en op vrijdag stuurt ze me meestal een mail met informatie, een soort van privé-blogje. En ze vindt het altijd prima dat ik dat dan hier weer deel.
Ze begon vorig jaar aan de Mix 'n Match CAL. Het was een moeizaam begin, ze begon wel drie keer opnieuw voor ze de gewenste breedte had!
Op de volgende foto zie je de eerste 9 weken. 


Je kunt zien dat de laatste rij, op de foto helemaal links, trekt. Weer uithalen? Zover is het niet gekomen. Maria heeft de dekn een paar weken opzij gelegd, want ze was helemaal niet blij met de kleuren. Ze had even snel een garenpakket gekocht op internet en dat doet ze dus nooit weer!
Uithalen was ook niet echt een optie, want alle draadjes waren al afgehecht en het garen wordt er ook niet mooier op.

Uiteindelijk begon ze helemaal opnieuw. Met wat aanpassingen in de kleur. Van de "witte" kleur uit het pakket was niet genoeg en er zat een roze tint in die heel erg tegenviel. Uiteindelijk heeft ze die kleur geskipt en extra bollen wit besteld. Ze koos er een nieuwe tint roze bij en, voor wat extra pit, een felle paars. Die gebruikt ze alleen in smalle streepjes. En voor alle tussenranden alleen nog wit.Het afgekeurde exemplaar is uiteindelijk naar Wit-Rusland gegaan. Het is vast goed geschikt als babydekentje of misschien vindt iemand het wel een fijne omslagdoek! 

Ik ga proberen mijn babydekentje af te krijgen dit weekend! 
En hebben jullie nog leuke plannen? Ik wens jullie graag een mooi weekend, mét happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Fijn weekend en veel succes met haken, hier wordt op het moment wat minder gehandwerkt, maar dat haal ik straks wel weer in :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een vrolijke deken gaat dat worden. Heel fijn weekend. Liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond de deken op die eerste foto's toch leuk er uit zien, maar misschien viel het in het echt wat tegen.
  In elk geval, zo te zien zal er nog veel dekenplezier te beleven vallen :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit wordt een vrolijke deken en Maria gaat er ook wel iets moois van maken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love granny square projects, especially when I get to use the simple granny stitch pattern as you have in the purple and cream blanket! Still screams granny square, but much easier to work around in creating different projects, and faster when you don't have to figure in fastening off after every square and weaving in all those ends. Fantastic!
  I am running a year long Granny-Spiration Challenge, and would love if you came and linked up with us :) There’s also a crochet pattern giveaway going on right now. It can be found here: http://eyeloveknots.blogspot.com/2017/03/lifes-beach-hat-crochet-pattern-review.html
  Alexandra of EyeLoveKnots

  BeantwoordenVerwijderen