{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 27 maart 2015

Zeeuwse mee-brei-deken (2)

Zeeuwse mee-brei-deken (2)


Op 16 maart kwam het derde deel van de patronen binnen. Niet dat ik er al aan toe ben, haha! Ik ben inmiddels wel echt begonnen. Ik liet de vorige keer zien dat ik een proeflapje had gemaakt en dat de grootte me tegenviel. Ik heb uiteindelijk besloten toch op naald nummer 4 te blijven breien en de rand rondom groter te maken. En ik zette 276 steken op.


Ik maakte een denkfout. Ik dacht namelijk dat ik aan de beide uiteinden 20 steken had, maar toen ik de eerste naald met de patronen ging doen, kwam ik niet uit.... Nou ja, ik hoefde maar één naald uit te halen nu ik besloten heb dat ik 17 steken aan beide uiteinden heb, 10 meer dan in het patroon staat. Ik heb 29 naalden ribbels gebreid voor ik met de blokken begon.

Op de volgende foto's zie je de stand van zaken toen er praktisch één bol op was.


Van rechts naar links zie je de blokken 
A1 Bruinisse en Arnemuiden - kabels


A2 Breskens - 1 recht 1 averecht


A3 Brouwershaven - kenteringA4 Tholen - een kor vol vissen


Na zo'n 26 naalden van de blokken ben ik met de tweede bol begonnen. Het is nog lastig te zien hoe breed de deken uiteindelijk wordt. Het gaan niet heel snel, maar ik vind het heel fijn dat ik het niet meer aan elkaar zal hoeven zetten. En de kleur: ik ben er zo blij mee! Mede mogelijk gemaakt door Trendywol, in Bolsward, waar ik 10 bollen van deze mooie Stylecraft won!

Het is weer vrijdag! Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze altijd graag. 


11 opmerkingen:

 1. Wauw, je breit ze in een keer! Hoelang doe je over een toer? De kleur is echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteravond heb ik het even bijgehouden: de toer met de kabels kostte bijna een half uur, de volgende toer ongeveer 20 minuten. Door alle meerderingen voor de verschillende blokken zat ik ook op ruim 300 steken!

   Verwijderen
 2. Leuk weer zo'n andere versie van de Zeeuwse deken te zien. Inderdaad heel mooie kleur, maar wel lange naalden breien steeds zeg! En met je 10 bollen, hoe ver kom je dan? Op één of andere manier lijkt het voor mij zo breiend een grotere klus dan losse vierkanten. (Of hoe hou ik mezelf voor de gek)
  Trouwens, mooi zoals je blog er nu uitziet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 15 bollen, dus het komt helemaal goed, Nelleke! Ik heb er direct 5 bij gekocht, van hetzelfde verfbad. Ja, dat zou echt jammer zijn, als ik straks te weinig blijk te hebben!

   Verwijderen
 3. Handig zo alles in 1 keer aan elkaar, maar dan kan je maar met 1 kleur werken en ik wou echt allemaal andere blokken in andere kleurtjes, dus zal ik aan elkaar moeten zetten helaas. Je koos wel een hele mooie kleur!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich had dit ook nog wel met meerdere kleuren gekund, maar dan wordt het wel een gedraai. Dit is een hele bewuste keuze, om het in één kleur te maken.

   Verwijderen
 4. Wat mooi om ze op deze manier aan elkaar te breien, de kleur is ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er nu al prachtig uit! En dan ben je nog maar net begonnen ;-)
  Ik vind de kleur ook heel mooi gekozen; toch leuk om zoiets te winnen, hè ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi zo'n Zeeuwse gebreide deken en wat een werk, alleen om een toer te breien ben je al een poos bezig. Dat Bru (Bruinisse) kabels heeft wist ik niet, maar ik vind het wel leuk.
  groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem de namen over van de patronen, ik heb er verder ook geen idee van, waarom de een kabels heeft en de andere niet. Ik geloof dat er nog een boek van uitkomt, met allerlei informatie!

   Verwijderen