{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 3 december 2014

Kringloop-gelukjes en club

Kringloop-gelukjes en club


De titel is geïnspireerd op het leuke boek van Ingrid van de blog Ingthings. (Haar tweede boek twee is ook uit, met de leuke titel Vive la Vie!) En ook ik ga graag kijken in kringloopwinkels en aanverwante zaken. Er lijken er steeds meer te komen in Sneek! Vaak koop ik niet eens wat, maar soms heb je een gelukje.

Kort geleden vond ik een klein zakje met dunne garentjes bij de Dorcas-winkel in de stad:


Voor 30 cent moest ik dat wel meenemen natuurlijk!

En bij de grote kringloopwinkel zag ik allemaal zakken met garens liggen. Ze hadden er pakketten van gemaakt, vaak wat op kleur gesorteerd. Ik heb het allemaal eens bekeken en dit "rode" pakket kon ik niet laten liggen:


Het is van rechts naar links een bol katoen van de Hema, nog uit het gulden tijdperk, een flinke klos met iets dunner katoenachtig draad, een bol acryl van 99 eurocent en een mooi sokkenwolletje van Scheepjeswol. Voor dit pakket heb ik 2 euro betaald en ik vind het een prachtig koopje!  Met dat dunnere katoen ben ik nu aan het experimenteren,  voor de eerstvolgende handwerkavond, volgende week.

Het sokkenwolletje is een bolletje van 50 gram. Dat kan geen paar sokken worden, maar misschien wel een mooi jurkje voor een pop? Ik denk er nog even over na!

Nog zo'n gelukje: club! Altijd zo leuk om samen met het andere Breimeisje club te hebben, koffie drinken, wat lekkers erbij (iets kleins, we zijn goed bezig!), wat te haken en te breien en heel veel bijpraten! En vast wat doornemen voor de handwerkavond, dat ook.
Nog even een tip: op de website van Drops is sinds maandag de adventskalender actief. Iedere dag is er weer een nieuw "deurtje" te openen met steeds weer een leuk patroon! Hier is de link!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. leuk dat je dit pakket hebt gevonden bij de kringwinkel.
  Dat komt zeker en vast wel van pas
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vondsten! Heerlijk dat neuzen in kringloopwinkels, je vindt vaak wel iets dat je kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne vondsten, daar kan je wat mee! Leuk he die adventskalalender, heb je al geprobeerd te spieken ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach eigenlijk heb je genoeg garen, maar als je dan zo een koopje kan doen, dan ben je toch weer een beetje heppie. Daar ga je vast en zeker weer mooie spulletjes mee kunnen maken.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn inderdaad gelukjes! Leuk is dat, om zoiets tegen te komen voor een leuk prijsje. Het sokkenwolletje is ook heel geschikt om een patroontje van Zij maakt het te breien, waarover je gisteren schreef. Ik zie al een kleine Jacobus of Vera voor me :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, en je denkt echt dat 50 gram dan genoeg is? Het is wel een leuk idee!

   Verwijderen