{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 9 december 2014

Dinsdag - poppendag Een kerstpop

Dinsdag - poppendag Een kerstpop


O, help, het is weer poppendag! En al heb ik inmiddels wel een klein beginnetje van een ideetje op het gebied van de poppen, het is beslist nog niet iets om een hele blog mee te vullen. En ook Maria is even druk met andere zaken. Gelukkig heb ik nog foto's van een mooie pop van Akke. Die kreeg ik een hele tijd terug, voor ze zelf een blog begon. Het zijn foto's van een kerstpop en ik had haar toen al gezegd dat ik die wel wilde plaatsen in de eerstvolgende kersttijd. Wie wat bewaart, die heeft wat!


Als het patroon en het garen klaar liggen, kan er begonnen worden:


Deze kerstpop wordt een stuk groter dan de poppen van Arne & Carlos, kijk maar eens:


Deze pop is gehaakt. Het is een hele lange dame.Lange zwarte vlechten, een kerstmuts en dan aan de slag met het jurkje.
Wat kan ze leuk zitten! En hier zit ze in haar hele kersttenue! Leuk met die mooie witte randjes!Update In de reacties zag ik dat Daniëlle haar eigen pop herkende in het voorbeeld bij de eerste foto en Akke reageert daar op dat het inderdaad naar een pop van haar is. Ik heb nu nog even teruggezocht naar de informatie die Akke me destijds gaf, toen ze de foto's stuurde. Ze heeft voor de pop een patroon van Breimaan gebruikt en haar pop is 50 cm lang geworden. Als inspiratie voor haar kerstpop gebruikte ze dus een pop van Daniëlle en ik denk dat dat voorbeeld hier te vinden is. De foto's had ik in een apart bestand staan, ik had ze al op 28 januari gekregen. 

Ik heb vaker poppen van Akke op mijn blog laten zien. Ze zijn nu makkelijker terug te vinden, want ik heb ze een eigen label gegeven: poppen van Akke. Ze heeft zelf ook een blog, maar op dit moment heeft ze het te druk om daar wat aan te doen. Jammer, maar dat komt vast wel weer! Nu ga ik even kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij


Jolanda,
Peggy en
Rita


Als je ook mee wilt doen, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig pop. Ze hoort helemaal bij kerst met die witte randjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk een echte kerstvrouw. Een pop breien staat nog steeds op het todo lijstje........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, zou dat kunnen dat het voorbeeld popje mij bekent voor komt... ;-)
  Das wel wat anders om een popje te haken. Wordt vast mooi.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Danielle dat is jou voorbeeld! Ik denk dat ik Akkelien vergeten ben dat te zeggen! Ik hoop dat je het niet vervelend vind! en dat je het als een dikke pluim bekijkt. Ik werd daar vorig jaar zo door gemotiveerd dus dat had ik na gehaakt. Ik vind het leuk Akkelien dat je mijn popje zo prachtig hier hebt getoond! Ze zit al gezellig bij ons in de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, wat grappig, ja dat wist ik inderdaad niet, dat het voorbeeld van Daniëlle is. Die staat dus ergens op danjelspoppenblog.blogspot.nl.

   Verwijderen
  2. Inmiddels heb ik de informatie al in de blog verwerkt, met linkjes naar de pop van Daniëlle en naar de blog waar het patroon van de gehaakte pop vandaan komt.

   Verwijderen
 5. Mooie kerstpop inderdaad! Deed me ook meteen denken aan de kerstpop van Daniëlle die ook zo mooi is. Al helemaal in de sfeer voor kerst lees ik overal, leuk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een prachtige kerstdame, en zo slank ook. weer eens wat anders dan een dikke kerstman. Leuk!

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen