{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 5 april 2018

Donderdag - dekendag Meer dan een granny per week haken!

Donderdag - dekendag Meer dan een granny per week haken!


Volgende week, 12 april, haken we voor de laatste keer aan in de bieb in Sneek! We kunnen deze hele maand nog wel dekens inleveren daar, maar dit project is echt bijna afgelopen. Ik doe heel erg mijn best om mijn projecten af te krijgen. Zoals jullie weten is mijn deel voor de deken van de handwerkavondgroep al klaar. Ik hoop dat we komende maandag die deken compleet krijgen!

Mijn andere projecten vorderen, kijk maar even mee:

Grote granny, nummer 17. Ik ben inmiddels overgegaan op maximaal 1 toer van de gele of oranje kleur aan 't eind en met oranje ga ik dat nog niet halen. 
Ineens zag ik dat het leuk was om een regenboog-achtige kleurovergang te gebruiken:


En voor grote granny nummer 18 deed ik dat andersom, met andere tinten. Die werd nog mooier, vind ik zelf. Ik heb nu een paar foto's, waarin je de granny ziet groeien en ziet wat kleuren doen:
Grote granny nummer 19 is heel anders:


En hier is grote granny nummer 20:


Ik zet ze afwisselend aan de uiteinden van de dekens, om dat oranje en geel zo evenwichtig mogelijk te verdelen.

Nog 4 blokken, op elke hoek 1, dan is deze klaar! Dat moet haast wel lukken voor volgende week!

M'n Sneek-deken is nu zover:


Elke toer een blokje minder, dus ook dat schiet wel op. Het is alleen jammer dat ik daarna nog een hele grote rand zal moeten maken. De deken met de grote granny's is iets aan de lange kant, maar deze is te smal en te kort... Ik haak dus nog even door!

En dat allemaal voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Wil je er meer over weten? Kijk dan even op hun Facebookpagina! En kijk ook even bij Haak je aan? Samenhaken is verbindenOf op de Instagram-account
Erg leuk om te volgen, en om te zien wat voor mooie dekens er worden ingeleverd. En hoe het met de stand is.We haken op 12 april van 14.30 - 16.00 uur in de bibliotheek in Sneek! Kom je ook?

Volgens mij zijn ze van De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld ook aanwezig bij Knit & Knot. Dat begint morgen! Ik ga zaterdag, dan zal ik kijken of ik ze zie!
Trouwens: vandaag is de laatste dag dat je online voordeliger je kaartjes kunt kopen! Check de website!
Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. superrrr mooie deken en de Friese vlag deken een juweeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allebei de dekens zien er echt gaaf uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word helemaal vrolijk van al die gezellige granny's, maar tjonge je hebt nog een hoop te doen als je alles op tijd af wil hebben. De Friesland deken is ook erg leuk. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tomeloze inzet! Mooie bijdrijgen lever je. De Sneekdeken tof en de grote grannies zo heerlijk hip. Zouden zeet wereldrecord halen? Moet wel hè...

  BeantwoordenVerwijderen