{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 26 april 2018

Donderdag - dekendag De deken van de handwerkavond

Donderdag - dekendag De deken van de handwerkavond


Het was het idee van Margriet: kunnen we met de ons groepje van de handwerkavond ook een deken maken voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Wil je er meer over weten? Kijk dan even op hun Facebookpagina! En kijk ook even bij Haak je aan? Samenhaken is verbindenOf op de Instagram-account
Erg leuk om te volgen, en om te zien wat voor mooie dekens er worden ingeleverd. En hoe het met de stand is.

En dan nu over onze deken en de laatste handwerkavond ūüėČ
Wij hadden zo'n beetje afgesproken om allemaal thuis granny's te haken van 20 x 20 cm en bij voorkeur er al stroken van te maken. Het streven was om elk 2 stroken van 7 granny's te maken en die had ik allang af, dankzij mijn project #meerdaneengrannyperweek. Op 9 april kwamen alle dames bij mij thuis en keken we hoever we waren. Hedy, Willemien en ik hadden elk 2 stroken compleet, Christine moest nog 2 granny's haken voor haar tweede strook, Margriet had √©√©n strook bijna klaar en gelukkig was Chantal er weer en had zij al 5 granny's klaar. 


Dus: op dat moment waren er nog 4 granny's te weinig. Christine heeft daadwerkelijk twee gehaakt die avond en Chantal en Willemien elk één. We maakten direct een plan om er een geheel van te maken, zie foto hierboven. De rij van Chantal ligt hier nog niet tussen, die komt als tweede van rechts.


We werkten heel hard die avond! We haakten vast stroken aan elkaar, en we haakten de granny's van Chantal tot een strook.


Voor het aan elkaar haken gebruikten we deze methode: je legt twee banen (of blokken) met de goede kant tegen elkaar. Je haakt een vast in de opening, waarbij je de twee aan elkaar vast haakt. Dan haak je 4 lossen (dat hangt ervan af, hé, soms kan 3 genoeg zijn, misschien heb je ook wel eens 5 nodig!) en dan weer een vaste in de volgende opening.


Aan de voorkant krijg je dan die streepjes, zie de foto hierboven. Op de foto hieronder zie je hoe het er op de achterkant uitziet. Het is een snelle methode en wij vonden het effect heel leuk! Christine had nog drie bollen donkerblauw in haar voorraad gevonden en die gebruikten we hiervoor. Zo konden direct drie personen bezig met het aan elkaar zetten!


Deze keer duurde de handwerkavond wat langer, want we wilden zover mogelijk komen!


We kwamen echt lekker ver.


Om een uur of tien besloten we toch te stoppen. Er moest toen nog één naad gehaakt worden en een randje erom zou wel mooi zijn. Margriet bood aan om dat te doen.


Donderdag, 5 minuten voordat ik naar de bibliotheek zou fietsen, kwam ze 'm brengen. En heb ik nog snel wat foto's gemaakt!


Een echt verbindingsproject! 


Mooi om met elkaar zo'n deken te maken, en dat met garen uit de voorraad! 


Wat hebben we die avond goed samengewerkt! Ik ben trots op ons! 
En ik vond het heel mooi om ook deze deken in te mogen leveren voor dat goede doel, zoals ik vorige week al liet zien.

Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee van Margriet. Dat maakt dit wel een hele bijzondere deken. Vooral nog even het harde werken tot slot. Bravo voor de breiclub

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lijkt me dat gezellig en leuk zo met elkaar! en het resultaat is prachtig. Zal de verbindingsmethode onthouden voor het aan elkaar zetten, erg handig en zeker een mooi effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig, dat maakt het echt speciaal als iedereen een steentje/vierkantje bijdraagt!

    BeantwoordenVerwijderen