{ 'anonymize_ip': true }

maandag 4 december 2017

Mystery maandag (9)

Mystery maandag (9)


Het is december en sinds afgelopen vrijdag beschikken alle deelnemers van de Mystery Blanket 2017 over de nieuwe patronen. Ik heb ze uiteraard al bekeken en het is weer een mooie mix, eenvoudige steken en ook uitdagende. Ook deze maand weer een blok met een in te breien motief, vind ik heel leuk! Maar vandaag laat ik de laatste blokken van maand 2 zien, die ik precies op tijd af had, namelijk , op 30 november.

Blok 17 was een bekende, de boom. Alleen gebruikten we nu een ander garen voor de achtergrond, namelijk Phildar Randonnees.Ik heb nog steeds niks geblockt, ik heb hier breinaalden gebruikt om 't blok wat plat te krijgen voor de foto.

Dat heb ik ook gedaan met blok 16:Deze steek kende ik al, het is de koordsteek, met in dit geval 4 averechte steken tussen de "koorden". Het trekt wat in elkaar, maar er zit genoeg rek in. Een leuke steek om te breien, al was het wel een beetje ingewikkeld beschreven... Er stond voor de teruggaande toer *2 r, 2 av, 2 r*, herhaal van * tot *. Er had dus beter kunnen staan *4 r, 2 av*, herhaal van * tot *. Het is hetzelfde, maar 't eerste schept enige verwarring. Maar goed, dankzij het forum en de Facebookgroep was ik alert en heb ik er geen last van gehad 🙂

Hier is mijn overzicht van maand 2:
Het derde blok, nummer 11, ga ik zeer waarschijnlijk over doen, want is zo niet naar m'n zin. Blok 12, 13 en 14 vond ik heel erg leuk en 15 en 16 zijn ook helemaal naar m'n zin. En gerstekorrels, tja, dat zijn niet mijn favorieten. Wat een vrolijke kleuren trouwens, hĂ©! 
In maand 3 gaan we ook met een nieuw soort garen werken, nog meer afwisseling, dat is ook weer leuk.

Ik ben niet de enige die bezig is met de Mystery Blanket en ook niet de enige die erover blogt. Wil je meer hierover lezen en zien? Hier is een lijstje met links:


Renske Creatief
Siets aan de Haak Sietske is ook tester van de breideken.

Haken

De Haakhelden
Liefgehaakt
Renske Creatief Renske is ook tester van de haakdeken


Nog een Breiclub-gerelateerd berichtje: gisteren stond er weer een blog van mij online bij Breiclub.nl. Het ging over kerstballen breien. Als je geĂŻnteresseerd bent, je vindt de blog hier.


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Gezellig die (kerst)boom.
  De koordsteek is nieuw voor mij 🙃
  Veel plezier met de nieuwe blokken.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De dennenboom is leuk! Past zo in deze tijd. Dank je wel dat je morgen een linkje plaatst. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen