{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 december 2017

Donderdag - dekendag De Grootste Deken over de helft

Donderdag - dekendag De Grootste Deken over de helft! 


Vorige week haakten De Breimeisjes nog een keertje aan in de bibliotheek, bij De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. En wat was het weer gezellig! Ik had zelf al vier keer een rol koekjes mee, die ging eindelijk open. Was niet echt nodig, want er waren ook nog twee dames die een pakje chocoladekransjes mee hadden 😊 En de bibliotheek regelt altijd koffie en thee, dus er wordt goed voor ons gezorgd!

Er waren twee dekens helemaal klaar, waarvan Ă©Ă©n Friese vlag!


Deze is gehaakt door de Nifelklub van Scharnegoutum. Als basis gebruikten ze mijn idee voor de Friese vlag. De pompeblĂȘden hebben ze veel groter gemaakt en ik vind dat wel heel erg mooi. Ze hebben gezamenlijk garen aangeschaft en met elkaar de blauwe en witte grannies gehaakt en een mevrouw heeft alles aan elkaar gehaakt en dat heeft ze erg mooi en netjes gedaan. Ze zijn er zelf trots op en ik eigenlijk ook!
Deze deken kreeg nummer 5388.

De tweede deken die ingeleverd werd is deze:Alweer zo'n prachtige zigzagdeken, deze keer weer gehaakt door Froukje, haar tweede deken. Deze deken kreeg nummer 5387.

In de volgende collage zie je dat er nog aan zo'n deken gehaakt wordt. Verder voornamelijk grannies, maar er zijn ook drie projecten die uitgaan van een grote granny, toevallig staan die alle drie rechts onderaan.


Mijn eigen deken staat hier niet eens bij. Ik haakte er weer ongeveer 1 toer bij, de toeren worden nog steeds iedere keer langer, ik ben nog niet op 't breedste deel van de deken en kom er op dit moment ook niet echt aan toe. Dat komt vast wel weer goed. De blog van De Breimeisjes gaat in ieder geval twee weken in de vakantiemodus, misschien is er daarna weer wat te vertellen over mijn deken 🙂
Op 11 januari gaan we weer haken in de bieb in Sneek. We haken dan van 14.30 -16.00 uur. 

De andere data die al genoteerd staan voor 2018 zijn:

- 15 februari
- 15 maart
- 12 april
- 17 mei

Haak je ook aan? Gezellig! 
Wil je nu meer weten over de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld? Kijk dan even op hun Facebookpagina! En kijk ook even bij Haak je aan? Samenhaken is verbinden. Of op de Instagram-account. Inmiddels zijn er al zo'n 5400 dekens binnen, ruim over de helft!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Oh die Friese Vlagdeken; die gaat straks schitteren in het grote geheel. De zigzagdeken is heerlijk vrolijk met al deze kleurtjes.
  Fijne blogkerstvakantie en hele gezellige dagen toegewenst!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat weer een prachtige exemplaren! Nu zit ik me toch af te vragen wat gebeurt er straks met al die dekens? Af zou ik dat wel kunnen weten? Ik ga eens op zoek. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dekens gaan uiteindelijk naar goede doelen. Ze worden dan uitgedeeld aan mensen die ze nidig hebben.

   Verwijderen
 3. Zo mooi! En het is alweer donderdag dekendag, de week vliegt voorbij ;)
  Fijne blogvakantie en feestdagen natuurlijk!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen