{ 'anonymize_ip': true }

maandag 1 mei 2017

Snel gebreid sjaaltje

Snel gebreid sjaaltje


Een tijdje terug kocht ik het boek Sjaals breien (kijk hier). Ik had het van de bibliotheek geleend en zag zoveel intrigerende ontwerpen dat ik het graag wilde hebben. 
Ik las hier over een handwerkboekenchallenge, dat je iedere maand iets gaat maken uit je handwerkboeken waar je nog nooit iets uit gemaakt hebt. Zo gaat het wel vaak, dan koop je een boek een beetje voor de "heb". Dit boek is in ieder geval al gebruikt 😊


Deze sjaal draagt in het boek de titel "Vallen en omslaan". Het is een patroon met veek rechte steken en wat averechte steken en er zitten ook wat "luiewijvensteken" in.


Natuurlijk maakte ik wel weer m'n eigen variatie, haha! Ik heb de draad twee keer omgeslagen in plaats van drie keer, dat vond ik toch mooier. Ik gebruikte ook veel dunner garen dan in 't voorbeeld.


Toen ik de foto's maakte, ontdekte ik toch een foutje: onderaan in 't midden op de foto zie je het


Ik vergeef het mezelf. Het is een prettig dun sjaaltje in een kleur die ik "nodig" had. 


 Marie Antoinette wilde wel weer even model zijn.Ik gebruikte iets meer dan een bol donkerrode katoen. Het garen kocht ik bij SĂžstrene & Grene. Die bolletjes hebben zo'n 160 meter en dat is best veel voor 50 gram katoen!
Ik heb gebreid met naalden nr 5, vrij dikke naalden voor dit katoen, maar voor dit sjaaltje juist wel leuk.


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Hij is leuk Akkelien! Ga je meedoen met de handwerkboekenchallenge?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig, zal best lekker dragen en heel leuk staan.
  O ja, van die boeken heb ik ook, maar dan gekregen en dan voel ik me soms zo schuldig dat ik er niets uit gemaakt heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk sjaaltje en niet zo zwaar, zeker met die looplengte per bol! Ideaal voor het voorjaar/Nederlandse zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar, een kast vol doorbladerboeken maar er iets uit maken ho maar. Leuke challenge! En wat een leuk sjaaltje. Heb je hem op een rondbreinaald gebreid? Dat foutje valt niet op en zoals ze het zo mooi zeggen, Niet perfect is ook goed toch? (1 en al verzet als ik dit schrijf ;) Fijne meimaand gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is snel! :-) Enne...dat foutje vergeef ik je.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat wen luchtig sjaaltje. Erg mooi en ook fijn om in de zomer bij je te hebben. Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke sjaal, en ik zat al te denken mezelf eens zo'n challenge te geven, grappig dat het al bestaat. Ik ga even kijken op die pagina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap gedaan!! Ik kan nog net breien, maar niks met gaatjes erin vrees ik ( tenzij een gat van een gevallen steek, haha ), dus ik bewonder jouw sjaaltje! Enjoy :-)

  BeantwoordenVerwijderen