{ 'anonymize_ip': true }

maandag 22 mei 2017

Handletteren

Handletteren


Jullie weten het: als 't even kan hebben Lydia en ik "club". Niet persé elke week, maar soms wel. Gewoon omdat het kan. Afgelopen week wilden we wel, maar kwam het er niet van. Gelukkig hadden we zaterdag een workshopje geboekt, handletteren. En wat hadden we een leuke middag!

De workshop was maar drie kwartier, dat is wat kort. Het werd gegeven door Carla Kamphuis (kijk hier voor haar website). 

Wat heel leuk was, was dat er heel veel verschillende materialen aanwezig waren, dus konden we lekker veel uitproberen.

Even wat foto's, ook van voorbeelden:De volgende twee zijn van mijn hand:Leuke suggestie om de lettes op een andere manier te "verdelen":


Ook leuk om met een soort lijstjes te werken!


Het was beslist inspirerend! Lydia en ik hebben daarna heerlijk een theetje gedronken op een terrasje, lekker gewinkeld en toen was 't alweer tijd voor een "vier-uurtje" bij de Hema. Toch een soort van "club", maar dan anders. Topdag! 

Verder heb ik afgelopen weekend gebreid én gehaakt. 
Mocht je nu nog niet kunnen haken, begin er dan niet aan! Lees deze hilarische blog van m'n Breiclub-ambassadeurs-collega Sietske, ze geeft 25 hele goede redenen om er NIET aan te beginnen!
Voor mij zijn die tips al te laat, dus ik kom deze week nog wel met haak- en brei-nieuws 😊


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Dat is een leuke workshop. Ik had vroeger op school reclame tekenen, nou dat was net zoiets. Letters tekenen en vooral schilderen met de platte kwast.. Voor veel leerlingen een frustratie maar ik vond het erg leuk om te doen..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij hebben allebei ook op school veel aan schoonschrift en ook kalligrafie gedaan, eigenlijk is dit hetzelfde. Alleen in een modern jasje. Net als met haken en breien, hé ;-)

   Verwijderen
 2. Wat hoor je veel mensen over handletteren. Jij hebt een heerlijke middag gehad! En nog veel leuks geleerd ook. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Telkens ik een verjaardagskaartje schrijf voor iemand, probeer ik ook wat uit met handlettering. Maar ik kan het niet zo mooi als op jouw foto's! Inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk dagje zal dat geweest zijn. Alles erop en eraan. Leuk gezelschap, hapje en drankje en creatief. Leuk om met je porcelein stiften te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is zo, dat probeer ik ook wel. 't Is alleen lastig schrijven op een mok of zo. 't Is op papier al een hele kunst :-)

   Verwijderen
 5. Al knap bezig breimeisjes.
  Geweldig en super dat jullie het zo leuk vinden bij de workshops van Carla Kamphuis bij de hobbyzaak Devo. Was heel goed verzorgd bij Devo met iets lekkers erbij en als verrassing een heel leuk cadeau die jullie meekregen.

  BeantwoordenVerwijderen