{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 12 mei 2017

Kleurrijk: Wild breien

Kleurrijk: Wild breien


Wild breien, yarn bombing, knit graffity, zo leuk allemaal! 
Ik doe het niet veel meer, momenteel eigenlijk alleen maar steeds een aanpassing op m'n jaarlijkse nieuwjaarsgroet.


Op de website was van alles te zien, maar zoals al eerder gemeld: die is in de verbouwing. Momenteel kan ik er zelfs niet zoveel aan veranderen ☹
Dat komt vast wel weer goed! Het is wél een goede reden om wat van mijn wilde breiwerken van de website naar de blog te "verhuizen".

Dit was, denk ik, mijn eerste wilde breiwerk:


Die is ongeveer twee jaar blijven hangen. Op het laatst was het niet meer om aan te zien natuurlijk, dus ik snapte wel dat het uiteindelijk verwijderd is.
De volgende maakte ik voor mijn schone moeder:


Die hangt er nog! Ruim vijf jaar later. Onherkenbaar, want het is helemaal donker en verfrommeld en het is heel erg omhoog geschoven. 

Voor het Milleniumfestival dat een aantal jaren in IJlst georganiseerd werd, heb ik ook een paar leuke wilde brei- en haakwerken gemaakt:
Dit vond ik zelf ook wel heel leuk bedacht: 


Toen m'n buurvrouw zwanger was, had ik al een breiwerk gemaakt. Toen Emil geboren is, heeft Lydia heel rap de letters erop gemaasd. Dat kon zij namelijk beter dan ik. Ik houd meer van inbreien, maar dat was geen optie. Het moest natuurlijk wel een beetje snel na de geboorte hangen!


Deze beide breisels waren bedoeld om de aandacht te vestigen om de maximum snelheid in onze wijk: I love 30! Ze hebben allebei maar heel kort gehangen.


Op de blog zijn nog wel andere wilde brei- en haakwerken te vinden, onder het label "wild breien". 

Mijn ouders waren kort geleden op vakantie in Portugal en zagen een wild haakwerk. Ze dachten aan mij 😊 en appten me deze foto:


Spot jij nog wel eens wild breiwerk? 

Het is vrijdag en daarom wil ik jullie graag een fijn weekend wensen. En alle moeders en iedereen die een moeder heeft wens ik zondag een hele mooie dag, mét happy momentjes!
Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Leuk hoor om al je wilde breiwerkjes weer eens voorbij te zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, echt leuk! Doet me er aan denken dat ik ook nog plannen in die richting had... Mijn laatste yarnbombing heb ik zelf na 2 maand verwijderd. Ten eerste vond ik het echt niet mooi meer en ten tweede was het ook tijdsgebonden, want zo'n kerstlolly past natuurlijk niet meer in de lente.
  Ik ga eens wat rondneuzen naar nog meer wild breisel van je :-)
  Fijn weekend,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Stuk voor stuk! Wat jammer dat sommigen zo snel verwijderd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk dat wild breien jij ook een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind je dit niet zonde van al die kostbare grondstoffen?
  Misschien wat om te breien voor arme mensen of voor demente, of oude mensen?
  Dit is mijn mening hier over hoor, het staat gezellig dat wel met al die kleurtjes maar vind het zonde om weg te laten rotten..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm, ja, dat is ook een mening en ik snap dat ook wel. En toch... soms is 't wel heel leuk. En een aardige manier om ergens aandacht voor te vragen. Je kunt trouwens voor dit soort dingen ook juist het beste minder duur materiaal gebruiken.

   Verwijderen
 6. Wildbreien en wildhaken kunnen saaie plekjes leuker maken. In Hoorn heb ik in een speicaal weekend heel veel wildhaak- en breiwerk gezien. Echt leuk al zie ik het mezelf nog niet doen.
  Ik haak nog even verder voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Ook leuk.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dat is ook één van mijn projecten :-) Dat heeft er ook mee te maken dat ik tegenwoordig niet zoveel meer wild haak en/of brei!

   Verwijderen
 7. Ik zie het eigenlijk nooit maar het is wel iets om heel blij van te worden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk dat wildbreien en haken. In Halsteren zien we wel eens aan de kant van de weg gehaakte kleedjes hangen, waarmee ze bloemen gemaakt hebben, stelen en bladeren en zo, ook heel grappig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen