{ 'anonymize_ip': true }

maandag 29 mei 2017

Haak-maar-aan Nieuwe ideeën

Haak-maar-aan Nieuwe ideeën


Anderhalve week terug was er weer een Haak-maar-aan-middag in de bibliotheek in Sneek. En ik was weer van de partij, natuurlijk. Zo gezellig was het weer!
Zelf was ik vooraf even naar de supermarkt vlakbij voor wat boodschappen en ik nam een rol haverkoekjes en een zak caramel mee, als lekkers voor bij de koffie/thee. De bieb zorgt altijd voor de koffie/thee en meestal hebben ze er ook wel iets lekkers bij. Deze keer niet, dus 't kwam heel goed uit dat ik wat mee had.


Zelf heb ik ter plekke slechts anderhalve granny gehaakt, maar thuis heb ik die avond nog m'n elfde rijtje compleet gehaakt en inmiddels is zelfs rijtje 12 al klaar.
(Mijn plan is dat ik drie delen haak van 14 x 6 lapjes die ik vervolgens met elkaar verbind met een rij granny's ertussen. Dit is m'n tweede deel.)

Op o.a. de facebookgroep en in de media was een oproep voor meer Friese dekens en dat zette me aan het denken. Ik tekende dit uit:Mijn idee is om dan alleen witte en blauwe granny's te haken en achteraf losse gehaakte pompeblêden erop te zetten, op de plaats van de rode vakjes. Zoiets bijvoorbeeld:
Deze is gehaakt naar mijn patroon voor pompeblêd-onderzetters. Het patroon is staat daar in 't Fries, maar tegenwoordig vertaald google dat ook. Mocht er belangstelling zijn, dan wil ik het zelf ook wel vertalen en de Nederlandse vertaling op m'n blog delen. Laat het dan maar weten.

En toen ik toch aan het tekenen was, bedacht ik ook nog een Sneeker deken:


Het zou leuk wezen als we een sponsor vonden voor het garen! Een aantal dames wilde wel een kopietje mee van deze ideeën om er mee aan de slag te gaan. En ik deel ze hier ook, ter inspiratie. Ik ben benieuwd of iemand wat gaat doen met deze ideeën. Ik werk voorlopig door aan die ene deken van mij. En al die andere projecten, haha!

Er waren ook weer twee complete dekens:De bovenste deken is in elkaar gezet door Willy van de bibliotheek, met lapjes die door vele anderen zijn ingeleverd. De deken is al "geteld" door de organisatie, op 3 mei. Ik kan 't nu even niet meer terugvinden welk nummer. Inmiddels zijn er al ruim 2800 dekens geteld, iedere maand komen er meer bij.
De ander deken is nummer 6 van mevrouw Koolmoes! Die meld ik vandaag ook aan bij de facebookgroep. Zullen we kijken welk nummer de deken daar krijgt!

Update: het is nummer 2886Wij haken 15 juni weer aan in de bibliotheek in Sneek, we haken van 14.30 -16.00 uur.
Voor die tijd laat ik nog wat meer zien van wat er deze keer gehaakt is.

In het weekend las ik ook nog een leuke blog over dit project bij collega blogster Mirjam.

Meer blogs van mij hierover kun je vinden onder het label Haak-maar-aan.Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Daar zal je veel Friezinnen blij mee maken zo'n Friese deken en wie weet ook nog wel wat dames van buiten de provincie. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ideeen voor nog meer dekens heb je. Het doe tme wel wat als Friezin en Sneker om die leuke ontwerpjes te zien.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij haakt mijn moeder (in Purmerend) ook mee aan de dekens voor de recordpoging. Ik vind je Friese deken leuk, helemaal mijn kleur. Fijne week nog. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi project ,dat zijn al heel wat dekens
  een fijne week en nog veel haakplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk ontwerp van de Friese en Sneeker deken. 2800 al. Wat een aantal!

  BeantwoordenVerwijderen