{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 21 februari 2017

Dinsdag - poppendag Maria en haar Barbies

Dinsdag - poppendag Maria en haar Barbies


Twee weken terug vertelde ik iets over mijn "Barbies" van vroeger. Maria mailde mij over haar pop Skooter. 
Ze kreeg deze pop toen ze 11 jaar werd, van haar opa en oma. Deze pop heeft dezelfde maten als Skipper, die wat bekender is. De volgende foto heeft Maria gemaakt van een bladzijde uit een Barbieboek: 


Maria heeft vroeger heel veel kleertjes gemaakt voor haar Skooter. Jammer genoeg heeft ze daar helemaal niets meer van. Ze kreeg zelf drie zoons en toen er twee verhuizingen in de planning kwamen en er opgeruimd moest worden, heeft ze haar poppen en alle kleertjes aan de kleuterschool geschonken.
Jaren later, toen ze barbiekleertjes voor haar nichtjes maakte, had ze daar wel wat spijt van. Ze heeft nog geprobeerd om het terug te ruilen, tegen nieuwe poppen en kleertjes. Helaas was er helemaal niets meer terug te vinden op de kleuterschool.

Uiteindelijk heeft ze een Skipper gekocht. En Skipper moest natuurlijk ook aangekleed worden. Tijdens het kleertjes maken voor de Barbies van haar nichtjes bedacht Maria dat ze ook al haar oude patronen weggedaan had. Dit speelt zich allemaal ergens in de jaren '90. Ze plaatste een oproep in de Libelle, en daar stond haar naam bij en haar telefoonnummer. Wekenlang stond de telefoon roodgloeiend! 
Binnen een week had ze al haar favoriete patronen weer en nog veel meer.


Dit jurkje had ze vroeger ook voor Skooter gebreid. Nu breide ze het opnieuw, voor Skipper. Eerst in het grijs, want vroeger moest ze het doen met wat er in huis was en grijze sokkenwol was er altijd wel. Maar toen ze dit grijze jurkje af had klopte het toch niet helemaal met haar herinneringen. 
Ze breide nog een groene versie en die wordt hier geshowd door AriĂ«l. Het is een "neppo", volgens Maria, een zeemeermin die gelukkig ook benen had onder haar meerminnen-jurkje 😊


Het groene jurkje staat haar prachtig! En dit is waarschijnlijk de kleurencombinatie waarin Maria het vroeger voor haar pop Skooter had gemaakt. Toen zaten er oude overhemdknoopjes op, nu heeft ze mooie bijpassende knoopjes gebruikt:
Maria maakte nog een derde jurkje, nu volgens de kleuren van het voorbeeld:


Mooi, dat lila! Maar dat behoorde vroeger niet tot de mogelijkheden. Volgende week nog meer over de poppen van Maria. 
Nu is het de hoogste tijd om te kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij
Corina,
Elizabeth,
Mariam,
Mathilde,
Nienke,
Petra,
Ria 
Rita,
RoosjeMijn  en
Sandra

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

18 opmerkingen:

 1. Barbies, beh, daar vond ik echt helemaal niks aan,maar met een oude singer handnaaimachine kleertjes maken daar was ik dagen mee bezig! Scooter, die vond ik wel ok, die had tenminste net zulk rood als ik....:)
  Ze waren indertijd best prijzig en ik was er dan ook redelijk 'zuinig 'op.Ze zitten nu samen met Ken, bij elkaar in een zak , ergens onderin een kast! Waarom ze toch zo populair waren, zulke stijve harken...en dat Maria de andere neppers noemt....natuurlijk, daar keek je toch op neer :)
  Ja,ja, ik word echt oud!
  gr.fr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig wel: dat je oud wordt :-)
   Dat ze het een "neppo" noemt, komt omdat het dan niet een officiële is, geen duur merk. Toch zitten bij die "neppo's" vaak wel hele mooie popjes.

   Verwijderen
 2. Kinderen onder elkaar weten precies welke de echte en de nepperds zijn. Gelukkig zien ze er met mooie zelfgemaakte kleertjes allemaal mooi uit.
  Maria is vast niet de enige die haar oude Barbies met kleding en patronen weg heeft gegeven. Goed dat ze met hulp uit Libellehoek weer heel veel patronen heeft om de Barbies weer aan te kleden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stukje! Ik heb een cindy en een echte skipper! Maar skipper had wel hele rare voeten hoor, die liepen helemaal recht!De patroontjes van barbiekleertjes heb ik nog wel bewaard net als mijn popjes, toch een stukje van je jeugd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk die kleertjes voor de barbiepop skipper. Ik heb er nooit een gehad, was niet zo'n poppemoeder geloof ik...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een prachtige jurkjes! Grappig dat het er zo anders uitziet door alleen een ander kleurtje te gebruiken :-)
  Ik zal je ook nog even hier antwoorden op je vraag of ik voortaan ook mee wil doen met poppendag: Nee hoor, dankje. Het is puur toeval dat ik nu 2x achter elkaar op dinsdag post. Bij mij kan het op welke dag dan ook poppendag zijn, hihi, net wanneer ik tijd en zin heb en natuurlijk wat te melden heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk bericht, ik had ze ook Barbie en Skipper :)
  Mijn moeder heeft vroeger ook allerlei kleertjes gemaakt, leuke herinnering :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen! Ik had niet zoveel Barbies toen ik klein was, was meer een echte poppenmoeder ;)

  Groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was een poppenmoeder maar niet van Barbies. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk om te lezen ...en Maria heeft mooie jurkjes
  gemaakt ....heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoe leuk. En wat fijn dat ze haar patronen heeft terug gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk weer dit barbie nieuws. Ja weggeefspijt komt altijd na de zonde. Ik kende Skooter niet. Ze is niet mooi maar wel leuk. Ja neppers herkende je van ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach, ik heb wel de hele lagere school met barbies gespeeld en er kleertjes voor gemaakt. Kleertjes maken is nooit meer overgegaan, maar staat wel op een laag pitje. Er zijn nog zo weinig kinderen die met poppen spelen. Soms maak ik nog wat en dan moet ik het wel passen natuurlijk. Niet spelen met de poppen, maar passen.... ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah, jeugdherinneringen, alhoewel ik meen nooit barbies te hebben gehad. Maria maakte weer prachtige kleedjes ervoor, zo leuk om te doen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat leuk om te zien! (Ik was geen poppenmoeder, maar beleefde wel heel wat avontuurtjes met de barbies, nou ja, ik had meest fleur poppen, want ik was toen al niet zo dol op roze)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een leuk poppendagblog weer over de barbies. erg leuk. Ik had mijn eigen barbies op een gegeven moment ook maar weggedaan. En spijt, ja nu heel erg! maar de meiden hebben er gelukkig nog genoeg en mijn dochter wil ze niet wegdoen dus dat komt mooi uit! Deze week houd ik een weekje blogvakantie om bij te trekken. Dat bijtrekken lukt gelukkig. groetjes, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk verhaal! Ik had niet eens een Barbie vroeger. Ik gaf niet echt om poppemn, aar nu kwam dat ook omdat wij het echt niet breed hadden thuis, dus moesten we vaak speelgoed delen.
  Kleertjes maken voor de poppen die we in huis hadden vond ik wel heel leuk.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen