{ 'anonymize_ip': true }

maandag 23 januari 2017

Wol en zo

Wol en zo


Eerst zal ik weer eens laten zien hoe het met mijn Friese visserstruipatroon-sjaal is. Het wordt al een mooie lengte:


Ik heb ook weer een tint donkerder bereikt:


Het is niet echt verloopgaren te noemen, de kleur gaat direct in één keer over op een donkerder tint en de delen zijn ook zeer verschillend. Die tweede tint was een heel lang stuk! Toch vind ik het nog steeds mooi en ben ik blij dat ik de bol gekocht heb.

Afgelopen week was ik even in Leeuwarden. Daar heb je brei- en wolwinkel Dekker en daar wil ik altijd even kijken als ik daar in de stad ben. Tot mijn verrassing/verbazing was het opheffingsuitverkoop. Op zich jammer, want nu was het misschien wel de laatste keer dat ik er kwam.... Gelukkig heb ik nog wel iets kunnen kopen:


Ik heb sokken gebreid voor zoon en hij zegt nu steeds: "Mama, die sokken zitten zo lekker! En dat helpt echt beter tegen koude voeten dan sloffen!" Daarom had ik bedacht dat ik nu dan ook eens sokken voor mezelf moet breien. Niet op dunne pennen, graag wol voor minimaal pen nr 4. En toen zag ik dit dus, Leaves van Katia en deze kleur vind ik heel mooi! Ik heb zo'n zin om te beginnen! En toch.... er zijn nog een aantal dingen die eerst moeten gebeuren. Ik probeer me in te houden, maar of het lukt?


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. De sjaal wordt heel mooi! Heerlijk is dat he, om met zoveel plezier ergens aan te werken en te constateren dat het helemaal naar je zin is :-)
  Hihi, die bol wol zou ook erg geschikt zijn voor lekker warme wanten, maar dat is niet meer nodig. Als ik het zo lees zal jij je absoluut niet vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee hoor, dat worden mooi sokken voor mezelf!

   Verwijderen
 2. Het zijn wel mooie kleuren blauw hoor en als je hem straks om doet zie je volgens mij niet dat de overgang zo plots is. Jammer dat er weer een winkeltje in wolletjes is gestopt. Tja internet he!!! denk ik ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en toch... het hangt ook wel weer een beetje van het winkeltje af, denk ik.
   Ik vind de kleuren van de sjaal ook prima, ben er blij mee. 't Is echt geen Unikat, maar wel lekker katoen :-)

   Verwijderen
 3. Je sjaal wordt prachtig in deze mooie blauwe tinten. Komt er straks nog ergens een klein rood pompeblad op? *Ü*
  Wat jammer dat de wolwinkel er mee gaat stoppen. Natuurlijk kunnen we via internet aan onze wolletjes komen, maar er gaat niets boven even voelen en goed kijken. Bovendien is een gesprek met gelijkgestemden altijd heerlijk!
  Wat heeft de nieuwe bol een mooie kleuren. Het maakt nieuwsgierig hoe het verloop zich vertaalt in de sokken. Niet te lang wachten met breien hoor: het is nog steeds lekker-warme-sokken-weer :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je eigenlijk wel gelijk in, dat het er nu weer voor is! Eerst nog even een paar dingetjes afronden en dan begin ik er misschien toch wel snel mee!

   Verwijderen
 4. Mooi je sjaal in wording en gebreide sokken, heeeeerlijk mooie kleur ook
  Suc6 mevrouw duizendpoot ;)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi kleurenverloop in je sjaal. Dat het niet allemaal even lang is maakt het wat vrolijke vind ik. Heerlijk zelfgebreide sokken. Ooit wel eens gedaan geloof ik maar ook jaaaaren gelopen op de heerlijke geitenwollen sokken van de schoonma van mijn zus.

  BeantwoordenVerwijderen