{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 13 januari 2017

Kleurrijk Planned Pooling en een kleurrijke deken

Kleurrijk Planned Pooling en een kleurrijke deken


Vandaag weer een blogje met kleur, in het kader van Kleurrijk 2017.

Op de blog van Dinah zag ik voor het eerst iets over planned pooling. Later zag ik weer eens wat op facebook en ik bekeek deze blog, waarop ook een link naar een filmpje op youtube staat. 't Is in het Engels, wel goed te volgen.

Gisteren liet ik al zien dat ik een nieuw hoesje haakte voor m'n nieuwe telefoon. In eerste instantie wilde ik iets doen met deze nieuwe techniek en ik had nog een erg leuk roze bolletje verloopgaren. 


Dit is het resultaat. Ik zie er wel wat van een ruit in, maar 't effect is niet heel sterk. Wat ook een nadeel is van deze techniek is dat de breedte van je werk bepaald wordt door het garen. Je dealt namelijk met het terugkerende verloop in het garen. Het formaat van die lapje klopte van geen kanten met m'n nieuwe telefoon. Vandaar dat ik tot een ander idee kwam, waar ik overigens heel tevreden over ben 😊

De techniek is op zich wel leuk en ik kwam een blauwe bol verloopgaren tegen:


Nu probeer ik het hiermee en tot nog toe heb ik dit:


Nog steeds niet heel sterk, toch nog wel leuk. Ik denk dat ik het nog maar even verder probeer. Het is gehaakt met de weefsteek/granietsteek, dus afwisselen 1 vaste, 1 losse.

Ik heb nog een poging gewaagd met een bol met wat meer kleur en nu heb ik dit als resultaat:Ik moet nog maar eens wat filmpjes bekijken, want het resultaat is nog niet zo verbluffend als ik gehoopt had 😥

Vorige week op kleurrijke vrijdag kreeg ik van Maria nog een foto van haar kleurrijke Zeeuwse mee-brei-deken (In deze blog lees en zie je meer over haar deken). Zij en haar man hebben in hun huis één van de kamers opgeknapt, het is nu een hele mooie jongens-logeerkamer geworden. 


Mooi, de Zeeuwse deken met de visserstrui-motieven en het behang met de zeilboten! En de logeerkamer is al ingewijd door kleinzoon Milan, die ook een bepalende rol had in de kleurkeuze bij deze deken. Hij was heel trots. Dat was vast een heel happy moment voor hem 😊

En omdat het vrijdag is, wens ik jullie graag een heel fijn weekend! Denk ook aan de happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nlReacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.9 opmerkingen:

 1. Leuk om weer iets lezen over een techniek die ik nog niet ken. Ik heb de blog van Dinah en het filmpje bekeken . Het haken op zich is niet zo moeilijk, maar het lijkt me nog wel een uitzoekwerk wáár te beginnen in de draad én met welk garen.
  Tijdens het haken lijkt het me heel verrassend te zien hoe de ruit tevoorschijn komt (of niet 😉).
  Het nadeel vind ik dat je niet zelf bepaald hoe breed je werk wordt, maar bij bijvoorbeeld een sjaal is dat niet zo erg natuurlijk.
  Meteen denk ik aan een deken en dan gemaakt met blokken in verschillende kleuren van hetzelfde garen. Lekker kleurrijk (oh dat past mooi in jouw jaar 😆).
  Ik volg in ieder geval graag jouw ontwikkeling. Leuk deze nieuwe kennismaking. Dank je wel Akkelien!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat planned pooling is iets waar ik nog niet de moed voor heb om mee te beginnen :-)
  Je moet de juiste breedte zoeken en misschien wel 20 keer opnieuw beginnen, pffh...
  Maar zonder 'planning' is dat garen toch ook heel mooi!
  Die deken is ook knap geworden zeg, leuk om te zien!
  Fijn weekend,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent wel een doorzetter! Uiteindelijk word het vast wat je voor ogen had. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is mij ook nog niet gelukt hoor Akkelien. Ik vind hetook lastig. Niet al het garen is geschikt en overal verkrijgbaar. Maar je hebt een paar dappere pogingen gedaan..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk een nieuwe techniek, maar voor mij even niet, ik probeer flink door te werken aan mijn deken :) Fijn weekend met veel tijd om te kunnen handwerken, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook ik heb planned pooling geprobeerd.. maar dat is niks voor mij..
  eerst zoveel lossen haken tot je de hele kleurwisseling heb gehaakt en dan in toeren proberen alles weer boven elkaar te krijgen.. soms heel los hakenmd soms weer heel vast..bij mij moest ik steeds erg vast haken , anders werd het geen mooie ruit.. maar werd het haakwerk op zich dus een plank..
  ik laat de wol zoals hij nu is... gewoon een leuk en verrassend kleurverloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet zeker dat het je gaat lukken ..
  veel succes ermee ...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de beurs in Tilburg hoorde ik voor het eerst over planned pooling, maar probeerde het nog niet, jij kan er aardig weg mee vind ik. Het gaat je vast binnenkort lukken om het te maken zoals je zelf wil dat het wordt en de deken van Maria is prachtig, mijne is nog steeds niet helemaal af en moet nog in mekaar worden gezet dan :-(
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen