{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 15 juli 2016

Zomervakantie, fiets in 't nieuw

Zomervakantie, fiets in 't nieuw


Mijn fiets rammelde al tijden en echtgenoot had al menig maal gezegd dat ik 'm naar de fietsmaker moest brengen. Daar had ik dan even geen tijd voor, dus ik stelde het uit, en de fiets rammelde door. Tot op een dag de achterband ook nog eens heel plat was. Ik pompte 'm op, maar helaas kwam ik er niet ver mee. Duidelijk lek. En zelfs aan vervanging toe. Dus bracht ik m'n fiets naar de fietsmaker voor een onderhoudsbeurt en in ieder geval een nieuwe band.

Er was nog iets stuk:

Hier kun je zien hoe dit hoesje was toen het net klaar was.

Mijn fietszadelhoesje. Dát is een klusje voor mezelf. Ik besloot nu dan maar eens een hoesje van katoen te maken, ik wil wel eens weten of dat sterker is. Ik had nog een uitprobeersel liggen, een netje, en dat heb ik uitgehaald:En ik ben weer begonnen met een driehoekige granny:Ik heb deze keer geëxperimenteerd met de vorm. Dat zie je hierboven nog niet, omdat ik het toen nog niet had gedaan. Ik heb weer wat uitgehaald en heb aan één kant de middelste groepjes van 2 stokjes gemaakt met 2 lossen ertussen, zodat deze zijkant wat smaller zou worden in verband met de achterkant van het zadel. In de andere zijkanten haakte ik de middelste groepjes juist van halve stokjes. Dit deed ik alleen in de laatste drie toeren, een volgende keer zal ik daar eerder mee beginnen. Op deze manier kun je de vorm van de driehoek wel mooi aanpassen op de vorm van het fietszadel.


Voor de zijkant haakte ik deze keer een dicht patroon, een soort van golfjes, met achtereenvolgens *2 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 2 dubbele stokjes, 2 stokjes, 2 halve stokjes*. Dit haakte ik met 2 kleuren, je haakt in de volgende toer met dezelfde kleur dezelfde steken op elkaar en met de volgende kleur haak je het precies tegengesteld.


Ik wilde eerst een koordje maken met de Kumihimo schijf, maar dat werd veel te stug. Dus ik draaide weer een koordje. Dat gaan lekker snel.


Mooi, toch?


M'n label zit er nog niet op, misschien doe ik dat nog wel.


De kleuren passen weer prachtig bij m'n paarse fiets.


Mijn fiets ziet er weer prachtig uit en fietst heerlijk, lekker zonder gerammel :-)


Een nieuwe fietstas, dat zou misschien nog wel eens een goed idee zijn, maar voorlopig ben ik weer helemaal tevreden!

In de periode tot 5 september verkeren De Breimeisjes in de vakantiemodus. Dat houdt in dat er wat minder vaak blogjes verschijnen en toch is er regelmatig wat nieuws te zien en/of te lezen! Wij wensen iedereen een heerlijke en inspirerende zomer!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

14 opmerkingen:

 1. Zit dat wel prettig?
  Het ziet er wel hip uit.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je het zegt... ik geloof wel dat je de acrylversie minder "voelt". Maar't zit prima, hoor en ik vind dit wel mooier!

   Verwijderen
 2. Zo goed als nieuw, die kan weer heel wat kilometertjes mee :-) Je zou nog bijpassende jasbeschermers kunnen haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat lijkt me ook zo leuk! Alleen denk ik dat het heel lastig is om te bevestigen, dat weerhoudt me. En je ziet er ook weinig van door de fietstassen :-)

   Verwijderen
 3. Haha, geweldig resultaat! Echt super leuk, complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De fiets ziet er weer prachtig uit. Klaar voor veel fietsuurtjes. Heet zadel ziet er zzo veel mooier uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend! Ik hou ook van fietsen en heb al vaak gedacht om mijn fiets op te vrolijken met haakwerk. Alleen... staat mijn fiets niet droog en ben ik bang dat mijn haakwerk door de regen wordt geruïneerd.
  Maar misschien bedenk ik nog wel iets.
  Fiets nog maar fijn!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal leuk! En wat zul je weer lekker fietsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het matcht helemaal met de fiets! Je zal nooit meer lang naar jouw fiets hoeven zoeken, leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi hoesje, je fiets is zo makkelijk te vinden in een volle stalling.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn als je fiets weer lekker fietst :) Lijkt net nieuw met zo'n leuk zelfgemaakt zadelhoesje. Fijne vakantietijd. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen