{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 januari 2016

Van 15 minuten en spoedklussen

Van 15 minuten en spoedklussen


Op de blog bit of color las ik een goed idee: Als je begint te haken (of breien), doe dan eerst 15 minuten wat aan een project dat blijft liggen, zo'n U.F.O. Ik bedacht dat ik dan voorlopig eerst maar eens de Minion en Garfield tot 15-minuten-project zou promoveren en de eerste dag leverde dat al resultaat op:


De voeten voor de Minion zijn klaar! 

Het spoedklusje dat ik daarna oppakte was de kruikenzak voor zoon:Een nieuwe opdracht deed alles weer veranderen, ik ben weer aan de haak met een slinger en die moet eind deze maand af zijn, dus.... is de kruikenzak nu het 15-minutenproject geworden en moeten Minion en Garfield maar weer afwachten...
Uiteindelijk komt alles goed, de slinger vordert al en de kruikenzak ook. Hij is hier bijna groot genoeg:Achteraf had ik 'm graag iets wijder gehad, hij past nogal "precies" om de kruik, er is weinig speling. Hier zie je de binnenkant:Aan 't eind heb ik geminderd door steeds twee samen te breien en ik deed dat de eerste toeren ook nog in twee kleuren, zodat de zak tot het eind dat dubbele effect heeft. 
Het ziet er wel leuk uit, het einde:Ik heb voor de sluiting weer even een touwtje gedraaid, dat vind ik altijd leuk om te doen :-)

Dinsdagavond heb ik nog als een gek zitten breien om 'm af te krijgen, de slinger was tijdelijk 15-minuten-project geworden. Half elf 's avonds had ik 'm klaar, op het touwtje en het afhechten na. Toen hoefde zoon geen kruik..... 

Nou ja, gisteren heb ik 'm helemaal klaar gekregen. Verder met de andere projecten!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

18 opmerkingen:

 1. Haha wat leuk om te lezen dat jij dat ook doet nu met het 15 minuten-plan. Ik ook ;) En ik wissel echt nog vaker als jij van 15-minuten-project geloof ik, dat ik me bij mij afvraag of de WIP's nu alsnog af gaan komen hihi maar toch voelt het fijn omdat ik wel steeds ergens even aan werk wat nog niet af is iig ;)
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een goed idee, ik probeer het vol te houden :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben na het lezen van jouw blogje ook maar eerst eens een kwartier aan mijn ene WIP gaan breien voordat ik zo verder ga met wat ik nu het liefste brei :-). Erg goeie regel van Margaret! En helemaal hoe het bij jou switcht bij de 15-minuten projecten. Lachen!!
  Maar het levert wel wat op!! Zoonlief heeft het nu natuurlijk niet nodig, maar hij ligt klaar!!! Een mooie nieuwe kruikenzak!!
  Groetjes, Nelleke
  Ps, als je hittepitten in huis hebt, kun je die ook als een snelle gemakkelijke kruik gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik overweeg regelmatig om hittepitten aan te schaffen, maar eigenlijk heb ik ze nog niet nodig gehad. Ik moet zeggen dat ik zo'n ouderwetse kruik ook wel echt fijn vind om te hebben.

   Verwijderen
 3. Ha, ik denk dat dit zeker gaat werken. Elke dag 15 minuten aan een niet afgemaakt werkstuk werken. Uiteindelijk moet je met deze regel wel je werkstukken klaar krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen zien! Als ik het lang volhoud gaat het wel lukken :-)

   Verwijderen
 4. Ja dat is een goed idee om 15 minuten te werken aan een wip.. Nu moet ik zeggen dat ik daar niet zoheel veel van heb liggen eentje maar... daar werk ik liever aan als het weer lente wordt.. Nu wil ik wolletjes en geen katoen... Je kruikhoesje is leuk geworden ozmet dat gedraaide effect en binnenkort zal je zoon wel weer een kruik willen want de winter is nog niet voorbij..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geen gel idee en het levert wat op zie ik !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pffieuw, wat ben ik blij dat ik meestal maar met 1 ding tegelijk bezig ben, het duizelt mij al bij het lezen van je berichtje ;-) Maar goed dat je een manier hebt gevonden die voor jou werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heel knap dat je maar met een ding bezig bent!

   Verwijderen
 7. Een ding tegelijk? Ik ben altijd met minstens 20 dingen tegelijk bezig, maar dan niet alleen met handwerken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen dat jij ook met de 15-minutenregel aan de slag bent. En dan een beetje flexibel heen en weer schuiven tussen de projecten. De kruikenzak ziet er mooi uit en een kruik is altijd handig voor koude voetjes.
  Nu kun je weer verder met de vlaggetjes en worden Minion en Garfield weer 15-minuten-projecten.
  Ik merk dat ik met deze regel bneter mijn focus houdt en er echt meer klaar komt.
  Dank je voor de link.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha ha grappig dat je steeds wisselt met wie het 15 minutenpriject wordt
  Mooie kruikenzak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je zoon heeft hem vast inmiddels al gebruikt. Want koud is het wel geweest.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen