{ 'anonymize_ip': true }

maandag 17 augustus 2015

Met Maria naar Bolsward

Met Maria naar Bolsward


Zo. Vandaag is de vakantie van de Breimeisjes weer voorbij en begint het "normale leven" weer :-)

Een week of twee geleden kreeg ik bezoek van Maria. Ik ken haar via de blog, Maria mailt mij heel regelmatig. Ik krijg bijvoorbeeld iedere dinsdag een persoonlijke "poppenblog" van haar, waarmee ik regelmatig mijn poppenblog vul (je vindt ze onder het label "poppen van Maria").  Nu vond ze het tijd worden voor een echte ontmoeting. 

Ze kwam met de trein en ik haalde haar op uit Heerenveen. We dronken eerst koffie/thee bij mij thuis en gingen toen naar Bolsward. Ik koos hiervoor, omdat het middenin de Sneekweek was en dan is het héél druk in Sneek. En bovendien was Maria wel benieuwd naar de wolwinkel in Bolsward, Trendywol.

We boften niet zo met het weer, het regende behoorlijk hard zelfs, dus ik nam ook een paraplu mee. We liepen het centrum door en gingen af en toe een winkel in.

Deze etalage trok de aandacht van Maria. (De eerste twee foto's heb ik later genomen, op een droge dag.) Maria houdt namelijk buiten handwerken ook erg van kleuren én van Friesland!Dit Friese kleurboek nam zij dus mee als souvenir:


We lunchten heerlijk bij "By Pimpé".Hierboven zit Maria en ik zit op de volgende foto.


Allemaal mooie hoekjes in deze winkel!


Voor als het mooi weer is: er is ook een gezellige binnentuin waar je kunt zitten:


Na de lunch werd het weer eindelijk beter en zijn we nog naar Trendywol gelopen. Daar zijn inmiddels leuke versieringen aanwezig: "wild" haakwerk bij de ramen


en de brug heet niet alleen "Brouwerspost", maar ook "Trendypost" en ook dit bordje is versierd met haakwerk!


Weer prachtig wat er allemaal te koop is! Maria hield het keurig bij twee setjes breinaalden die ze absoluut nodig had. Ik zocht garen dat combineert met twee bolletjes Katia cotton jeans die ik een tijdje terug kreeg. Ik vond er nu vast één. En ik kocht ook dat geweldige haakboek "Kant haken" van Sacha Blase - van Wagtendonk:Ik kan jullie vertellen: de volgende dag ben ik al begonnen met een project uit dit inspirerende boek ;-)
Wat nog leuk was in de winkel: we schoven even aan bij de grote gezellige tafel voor een kop thee en er was een oudere mevrouw die dit leuke speldenkussen bij zich had en vroeg hoe ze dit zelf kon maken:


Lolkje van Trendywol en ik hebben het eens bekeken, het is gewoon rond gehaakt met vasten, zo'n 15 toeren lang. Twee rondjes tegen elkaar aan en dan de draden eromheen spannen en een mooie knoop erop. De oudere mevrouw vroeg om een beginnetje en ik heb haar even op weg geholpen met de magische ring en het rond haken met vasten, met het schema van de tafel van 6. Ik vertelde dat ik workshops geef en dan jongere vrouwen leer haken. Deze mevrouw was 83! En zo zie je maar: je bent nooit te oud om wat te leren!

Na deze onverwachte haakles zijn Maria en ik weer naar de auto gelopen en heb ik haar naar Heerenveen gebracht, waar ze op de trein stapte. Ik gaf naar nóg een souvenir mee: een suikerbroodje van mijn favoriete bakker in Sneek, die vlakbij de Waterpoort, 
én een mini-gelukspoppetje:

Wil je ook zo'n poppetje? Hier lees je hoe je het patroon kunt bestellen!

In Pippi-kleuren! 
Het was een gezellige dag, ik vond het leuk om zo eens iemand te ontmoeten die je alleen via het bloggen kent!

Wat een lang verhaal vandaag, hé! Morgen begin ik weer met de poppenblog en direct maar weer met iets van Maria :-)


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Dat was een gezellige 'date'!  Wat een leuk verhaaltje!
  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben zo te lezen en te zien een topdag samen gehad. Leuk dat wij ook mee mogen genieten.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. had het al gehoord van Maria dat jullie een top daggie hadden ziet er ook wel heel gezellig uit ,super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen