{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 21 augustus 2015

Hoe het gaat met de Zeeuwse mee-brei-deken

Hoe het gaat met de Zeeuwse mee-brei-deken


Een regelmatig terugkerend onderwerp, de Zeeuwse mee-brei-deken, zelfs in de vakantie. 
Als ik een bol op heb of er is weer een rij blokken klaar, is dat weer een vast fotomoment. Na bol 8 was ik net bezig met de vierde rij blokken en in twee blokken was eigenlijk nog "niets" te zien. Vandaar dat ik het fotomoment uitstelde. Nu ben ik precies op de helft van deze blokken.

De deken is al een behoorlijke lap aan het worden:


Ik heb een keuze gemaakt uit de blokken die ik nog niet gedaan heb, op zo'n manier dat ik het mooi verdeeld vind en ik brei van rechts naar links

Blok D3: Yerseke/Bruinisse/Zierikzee - tweekleur, maar dan de éénkleur-versie. Toen ik aan de deken wilde beginnen, bedacht ik al snel dat ik het 4 x 6 zou maken en dan één blok niet ging maken. Ik dacht eerst: "Dat is makkelijk, die tweekleur doe ik niet"! Maar toen zag ik de éénkleurversie en die vind ik dus heel leuk!


Blok E2: Yerseke - lopend want. Ik vind kabels heel leuk om te breien! Aan het eind zitten wat meer kabelblokken, voor een mooiere verdeling brei ik nu vast dit kabelblok uit de E-serie.


Blok D4: Tholen - visnet. De "wybervorm" is net af.


Blok D5: Arnemuiden combi. Zo'n combinatieblok vind ik altijd wel leuk om te breien. Het was wel even onduidelijk in het patroon, ik raakte even in verwarring door deze zin in het patroon: "Brei dan nog 1 keer het hele rapport in de hoogte". Ik had het rapport klaar en keek hoe ik door moest gaan naar de blokjes en dacht eerst dat er nog een rij van die slangen zou moeten komen. Ik heb gekeken op de facebookgroep en zag dat er meer mensen in verwarring waren. Uiteindelijk heb ik nog maar eens gekeken bij de Zeeuwse vissertruien-blog, waar een lijst met opmerkingen en verbeteringen te vinden is. Toen werd het helemaal duidelijk.


In de warme zomerdagen is het wel een beetje raar om met zo'n grote deken bezig te zijn. Ook niet meer een breiwerkje om buiten aan te werken. Toch vind ik het nog steeds ontzettend leuk om te doen! En de deken is vast en zeker klaar voor 't winter is.

Het is weer vrijdag en graag wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend toe!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Wat wordt hij mooi Akkelien!! Ik heb echt bewondering voor het trouw doorbreien van jou. Straks heb je echt een deken, ik weet dat dat bij mij niet zo gauw lukt. Heb nu al 2 UFO dekens. Het duurt me te lang, zonder dat het me dan verder uitdaagt. Maar ik blijf het wel mooi vinden :-/.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mij wel bevalt is dat de deken straks ook echt helemaal klaar is! Ik vind het wel leuk, deze lange, doch afwisselende breinaalden! Maar 't is inderdaad wel een eind!

   Verwijderen
 2. Je schiet echt wel heel snel op Akkelien! Ze wordt echt heel mooi ook zo in 1 kleur in 1 stuk, maar zo'n grote deken op mijn schoot zie ik niet zitten, zo zwaar! Maar voor jou is het blijkbaar geen enkel probleem.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel groot, maar niet zwaar, het is nu ongeveer een kilo, dat valt toch reuze mee! En bovendien ligt een groot deel natuurlijk op de bank en op de grond :-)

   Verwijderen
 3. goed op dreef en al indrukwekkend groot !!

  BeantwoordenVerwijderen