{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 17 juni 2014

Dinsdag - poppendag Siv

Dinsdag - poppendag Siv


De laatste tijd twijfelde ik wel eens of we de dinsdag-poppendag wel vol moesten blijven houden. Zelf vind ik het erg jammer dat we de "handmade-by..." missen van Wieke, die nog wel regelmatig iets nieuws meldt op haar website. Het aantal bezoekers lijkt iets terug te lopen en bij sommige mensen is de druk misschien ook wel groot: iedere dinsdag iets plaatsen. Zelf stimuleert het me juist! En wat ik heel leuk vind, is dat ik wel eens mailtjes krijg van lezers die ook mooie poppen gemaakt hebben! En die mag ik dan laten zien op mijn blog! Daar waren een aantal poppen bij van Akke, die inmiddels zelf ook regelmatig blogt. En ook een paar poppen van Gerda.

Nu kreeg ik mail van Maria en zij is een mooie pop aan het breien. Ik wilde die pop al plaatsen, maar ze was nog niet helemaal klaar en stuurde me toen de foto's van Siv. 


Maria volgde het boek bij het breien van Siv. Ze vond het wel wennen om alles rond te breien, maar ik vind het resultaat heel goed!


Het rokje ziet er ook prachtig uit! Siv lijkt wel een ballerina!Siv kreeg direct een mooie garderobe. Maria vond de ogen wat flauwtjes...Ze kreeg de tip om er pupillen in aan te brengen. Goed idee, vind ik! Zo'n klein stipje en het oog spreekt!Ook die prachtige poncho heeft ze al!Siv boft maar! En ik heb al een voorproefje gezien van een andere pop die Maria maakt! 
Ik vind het heel leuk dat ik Siv mocht laten zien op deze dinsdag! En voorlopig houden we wat mij betreft op dinsdag poppendag! Al neem ik daar straks wel blogvakantie van :-)

Nu ga ik kijken of er ook nieuws is bij

Akke,
Aukje,
Joke,.
Jolanda,
Marjolein 
Peggy en 
Rita!

En nog even een speciale link naar de blog van Tineke: zij heeft een gehaakte pop bedacht en het patroon kun je in een aantal delen vinden op haar blog! Zo leuk bedacht! Het is in zes delen en de titel waarop je het terug kunt vinden is Doen jullie mee? Ik kon het niet in één keer linken, maar je vindt het zo vast en zeker.

(Meer poppen die ik gebreid heb én links naar tips vind je hier op de website!)

Liefs van De Breimeisjes!

17 opmerkingen:

 1. ze zei het al tegen mij :) leuk is ie, de Siv van Maria ze is ook echt een kei in het poppen breien ze heeft de smaak goed te pakken leuk om haar werk bij jou op het blog te zien
  Fijne poppen dag
  Groetjes Albèertje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk, ook een Siv op jou blog. Zij heeft al een mooie garde robe gekregen. Daar moet de mijne nog op wachten.
  Proficiat aan Maria voor haar mooie Siv !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie pop, met een hippe garderobe. Blijf dat allemaal toch wel heel knap vinden! Leuk dat je wel doorgaat met poppendinsdag, want ik lees het altijd graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige Siv met dito garderobe! Helemaal gaaf geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Siv is prachtig, Ook ik twijfel wel of ik er nog mee door moet gaan. Natuurlijk wel met breien en plaatsen, Maar voel idd soms de druk o het is dinsdag en nu heb ik niets (zoals vandaag).
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Siv is leuk geworden. Als je nog met plezier poppen breit, zou ik er gewoon mee doorgaan. Als het maar geen "moeten" wordt. Breien doe je omdat het leuk is, toch?

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja tuurlijk ken ik Maria ze is een breimaatje van mij en we wonen in hetzelfde dorp gaan naar dezelfde kerk en ja we houden van handwerken :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik ken Maria want ik hoor ook bij het breiclubje van Albèrtje (mijn zus) zo leuk die poppen van Maria ..... maar ze doet nog veeeel meer dan alleen poppen. Super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dan is het wel een beetje jammer dat Maria zelf geen blog heeft! Leuk dat ik vandaag haar pop Siv mag laten zien!

   Verwijderen
  2. En dat jullie zussen zijn, Albértje en Mirjam, dat wist ik ook niet. Leuk om te weten!

   Verwijderen
 9. Siv is prachtig geworden! Het lukt mij ook niet elke dinsdag om er iets 'poppigs' op te zetten, maar ik vind het wel erg leuk om alle poppenverhalen van iedereen te lezen. Dus als het kan blijf ik graag meedoen!

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt wel een hele mooie fleurige Siv geworden! Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan moet ik zeggen en voor een eerste keer heeft ze zo te zien de smaak te pakken, leuk, er mogen altijd liefhebbers bijkomen :-) Zelf vind ik het ook stimulerend de poppendag en wil ik het heel graag behouden. En als we eens een dinsdag niks hebben schrijven we gewoon een leuk verhaal met onze poppen, geen probleem!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke reacties! Ik wist natuurlijk ook wel dat Rita zeker niet zou stoppen. Dan krijg je pas echt gedoe in huis, Rita!
  We houden 'm er in, de poppendag! Al neem ik daar wel een zomerstop van!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ha ha Akkelien zo kom je via Maria een hoop aan de weet :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. siv is een prachtige pop en die ogen blijven lastig , ik vind denk ik toch de opgemaasde ogen wat zachter staan bij de poppen van arne en carlos, ze heeft ook al een prachtige garderobe, en leuk dat je ze hier mag alten zien, en soms vind ik het ook heel lastig om op dinsdag wat te bloggen over poppen de ene keer maak ik een pop of dier en de andere keer weer niet ....en soms heb ik helemaal geen puf om te bloggen ;o) maar ik hou iedereen wel in de gaten haha.
  groetjes marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gemaasde ogen bevallen mij ook goed, Marjolein! En we zien het wel, ik kijk gewoon ook iedere week of er iets nieuws is bij anderen. Het blijft leuk en inspirerdend!

   Verwijderen