{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 4 juni 2014

Blote voeten

Blote voeten


Een blog die ik graag lees is Mijn eigen plekkie van Angeline. Heel afwisselend, met lekkere recepten, prachtige foto's, mooie haakwerken en meer. En altijd inspirerend en met veel enthousiasme gebracht. Kort geleden liet ze in een aantal blogs "barefoot sandals" zien (kijk bijvoorbeeld hier). Geweldig bedacht en het bracht mij zeker inspiratie en ik nam dit idee mee naar de workshop van afgelopen maandag.


Tot grote opluchting van zoon ga ik hier zelf niet mee lopen. En toch, bij gebrek aan een goed model met bij voorkeur prachtig gelakte nagels, zijn het mijn eigen voeten die hier in beeld zijn, bijna een halve eeuw oud :-)
Ik heb een heel simpel model gehaakt. Door het garen ziet het er heel zomers en vrolijk uit!


Ik haakte 18 lossen en sloot die tot een ring met 1 hv. Dit is het rondje voor om de teen en kun je eventueel groter of kleiner maken. 
Daarop 3 lossen en nog twee stokjes in dezelfde steek, dat is de eerste toer van het driehoekige deel.
Dan in iedere toer twee stokjes meerderen door in het begin en eind van de toer twee stokjes in één steek te haken.
Als je het driehoekje groot genoeg vindt, haak je aan beide uiteinden een sliert lossen. Ik haakte 100 lossen en dan is het net genoeg om het eerst achter en dan voor te kruisen en dan achter vast te strikken. Ook dat kun je uiteraard naar eigen inzicht langer of korter maken.


Op internet kun je nog veel meer patronen én ideeën vinden. Hierbij een link naar een top 10 van patronen (wel Engels) en een link naar veel afbeeldingen. Daar zie je echt prachtige exemplaren! Leuk voor op het strand!

Ik bedacht zelf nog een versie maar dat is voor mijn Friese blog en dat kun je ook vandaag zien, bij Nifelwyfke.

En wat betreft de workshops: we hebben nu zomervakantie! Op 25 augustus beginnen we weer! (Kijk hier voor meer informatie over de workshops).

Liefs van De Breimeisjes!

12 opmerkingen:

 1. Ik vind ze er superleuk uitzien, maar denk dat het voor geen meter zit??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt best mee, je voelt het nauwelijks. Maar ja, ik heb er geen hele dag op gelopen, dat vond zoon niet goed :-)

   Verwijderen
 2. Lekker zomers, praktisch om op het strand te dragen of aan het zwembad en toch elegant te lijken :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt praktisch is het niet, natuurlijk, wel heel grappig en kan inderdaad een elegant effect geven, dat zeg je goed, Rita!

   Verwijderen
 3. Jaa...ik volg Angeline ook al heel lang en heel graag, ze zijn superleuk die Barefoot Sandals, ach en of het nou wel of niet lekker zit, hartstikke grappig en vrolijk toch voor de zomer, maar ik vind het wel meer iets voor de jonge meiden (ben zelf ook al bijna een halve eeuw oud...hahaha), wil ze zeker voor mijn dochter nog maken! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oww ik had ook altijd kinderen die zich voor mij schaamden ahahah zo herkenbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry Akkelien, maar ik vind het maar iets grappigs en raars. Zeker omdat je dan nog eigenlijk blote voeten hebt. ;-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Daniëlle, het zijn ook blote-voeten-sandalen, barefoot sandals. Echt iets voor op het strand, maar dat had ik hier niet bij de hand, hahaha!

   Verwijderen
 6. ik vind het er wel mooi uit zien. Maar niet zo handig om over straat te lopen. Allee dat denk ik toch.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is dan ook in mijn achtertuin, alleen voor de foto. Mijn zoon had het niet leuk gevonden als ik hier de straat mee op zou gaan, maar het is ook meer bedoeld voor op het strand, en in het gras zou het ook nog kunnen, lijkt me, haha!

   Verwijderen
 7. Lekker zomers en snel klaar, wat wil een mens nog meer?
  Ziet er leuk uit, wat je zoon er ook van vindt.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha,ha,ha...leuk je berichtje hier en ook de reacties!Ik vind het zo grappig met die barefoot sandals...ze vinden ze OF heel erg leuk OF totaaaal niets...ik vind ze zelf wel heel erg leuk al zal ik ze zelf niet dragen...zou het toch nog wel durven ondanks dat ook ik bijna een halve eeuw oud ben,maar zo elegant ben ik nu ook weer niet,ik heb er al verschillende moeten maken en nog,maar het zijn er ook wel allemaal echt de typetjes voor die ze willen hebben vind ik.Benieuwd wanneer ze me de neus uitkomen,blijf niet zo graag hangen in hetzelfde n.l

  groetjes
  Angeline

  P.S; en bedankt voor je komplimenten aan mijn adres!

  BeantwoordenVerwijderen