{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 19 juni 2014

Bloem in het gras en Terschelling (3)

Bloem in het gras en Terschelling (3)


Tijdens het feestelijke familieweekend haakte ik niet alleen de kanten vierkanten (lees hier meer), ik haakte ook nog een paar blote-voeten-sandaaltjes:
Met een soort van madeliefje! Mijn nichtje wilde wel model zijn en ze vond ze erg leuk, dus mag zij ze houden. 
Heerlijke kleine haakwerkjes zijn dit! Ik  haakte weer een ring van 17 lossen voor om de teen en haakte nu een strook van drie vasten breed, zo'n 20 toeren. En dan die lange slierten eraan.
Het bloemetje is gehaakt met zes vasten in een magische ring, daarna met kleur twee steeds 3 lossen en 1 hv, zodat je 6 kleine boogjes hebt. Dan in ieder boogje *1halve vaste, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste. 

En je kunt zo'n sandaaltje ook opvrolijken met een hele rij bloemetjes, een ster, hartje, uiltje, etc. Mogelijkheden te over!

En omdat ik deze week Terschelling in mijn blog heb, experimenteerde ik ook even met een Terschellinger blote-voeten-sandaal:


In dit geval begon ik met vier witte lossen en haakte daar 3 vasten op. Steeds 1 losse voor het keren en om de toer 1 steek meerderen in het midden. De witte streep van het "vlaggetje" is 6 toeren, de groene 5 toeren en de gele, blauwe en rode elk 4 toeren.
Toen heb ik afgehecht en met rood begon ik met 150 lossen, haakte daarna langs de ene zijkant van het vlaggetje vasten, onderaan haakte ik ongeveer 17 lossen (het lusje voor de teen) en daarna langs de andere zijkant weer vasten haken en bovenaan weer 150 lossen. Klaar!


Liefs van De Breimeisjes!

8 opmerkingen:

 1. super grappig maar zit het ook lekker ????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je voelt het niet eens zo erg. Mijn nichtje gaf een hele acrogym-voorstelling tijdens de bonte avond van ons familieweekend, met die boem-blote-voeten-sandaaltjes aan. Met radslagen en spagaten en al! Het bleef prima zitten. Ik haak ze van katoen, dat draagt ook lekker.

   Verwijderen
 2. Ja, ze zijn leuk om te maken he? En ze dragen prima hoor, je voelt er amper wat van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ha, je hebt de smaak te pakken! Ze zien er leuk uit! Komt er ook nog een Fries paar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al Friese gemaakt! Die staan op nifelwyfke.blogspot.nl, op 4 juni al geplaatst :-)

   Verwijderen
 4. Prachtige sandaaltjes heb je weer gemaakt! De blote voeten zijn weer netjes aangekleed :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk gemaakt! en geweldig om dat te maken voor je nichtje Ik zal ook even bij de Friese blog kijken het Nifelwyfke! dat heb ik gemist denk ik. Komt van het mooie weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen