{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 5 juli 2013

Aanhaken

Aanhaken

Vroeger heb ik op de lagere school handwerkles gehad. Ik heb ook wel met Beppe gehaakt en wel eens wat van mijn moeder geleerd. En verder heb ik heel veel zelf uitgeprobeerd en geleerd uit boeken. Vandaag de dag hebben we dan ook nog het wereldwijde web met nieuwe technieken en leuke ideeën.

Handwerkles is afgeschaft, volgens mij. Mijn zusje, zeven jaar jonger, heeft het niet gehad. Mijn nog veel jongere buurvrouw herinnert zich nog wel dat ze iets gebreid heeft op school, maar haken, dat had ze nog nooit gedaan. Ze had het natuurlijk makkelijk van haar moeder kunnen leren, want dat is Hanneke, die heel goed kan handwerken! Kijk maar eens hier voor haar beren. Maar ja, hoe gaan zulke dingen?
Nu zag de buurvrouw bij een facebookvriendin een mooie deken van granny's. En ze dacht: "Dat wil ik ook!"

En zo gingen deze buurvrouwen samen naar de Devo in Sneek en werden deze kleuren katoen gekozen:Ik zocht even wat haakinformatie bij elkaar, we hebben al eens granny's haken als onderwerp van de workshop bij Katrein Kunst gehad. En zo hadden we een workshopje granny-haken.Granny's haken is een geweldig leuk beginnersproject en de buurvrouw is helemaal enthousiast. 

De eerste granny kost natuurlijk de meeste tijd, maar met het begin van de tweede granny ging ze naar huis. Af en toe nog even tussendoor een vraagje over de schutting en 's avonds na de gezamenlijke bbq namen wij allebei ons haakwerkje ter hand.  En zo was al snel granny twee een feit!


Toen de buren naar huis gingen was zelfs nummer drie al klaar en het begin van de vierde was gemaakt. Een succesvolle start dus en ik ben helemaal trots op de buurvrouw! 


Nog even een toeristische tip: morgen, 6 juli, is Sneek Kameleondorp, lees hier meer! En ter aankleding van het geheel zitten De Breimeisjes 's middags enige tijd te breien op het bankje van Katrein Kunst.


Heel fijn weekend gewenst! 


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk stukje. Ik ben zelf ook helemaal verbaasd dat Ietje is begonnen met haken. Ze heeft het van mij nooit willen leren, ze was niet creatief vond ze zelf. Heel fijn dat ze er nu achterkomt dat ze dit wel is en onder jouw goede leiding begonnen is met een granny. Ik ben supertrots op haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je de buurvrouw leert haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk als je zo samen met de buuf je hobby kunt delen en zo zie je maar dat mensen veel meer kunnen dan ze denken en dat het een kwestie van gewoon doen is! De gekozen kleuren zijn erg mooi trouwens ben benieuwd! Veel plezier dit week-end, het wordt mooi weer i.i.g.!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk verhaal. En zo gezellig saam bbq en haken...
  Spijtig dat Sneek zo ver weg is, anders kwam ik graag eens langs. Hier geven ze voor morgen alvast goed weer. Hopelijk bij jullie ook. Fijn weekend nog en warme groetjes.
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof verhaaltje Akkelien! En iemand iets nieuw aanleren en merken hoe enthousiast ze dan almaar willen meer freubelen is toch geweldig! En jij kan ze zeker goed wegwijs maken, je bent ervaren genoeg :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke eindresultaat Ietje! Je had mij er ook al over vertelt. Binnenkort ook maar eens een haakdate plannen dan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen