{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 9 december 2016

Feestje

Feestje


Gisteren was het de verjaardag van Lydia. En vandaag doen wij wat leuks en feestelijks samen :-) Gisteren heb ik al wel vast cadeautjes gebracht en natuurlijk "moest" daar wel iets bij dat ik zelfgemaakt had. Lydia is dol op chocola en ik heb alle quotes op 't internet bekeken. Toch bleef ik die ene het leukst vinden en is 't dus niet helemaal origineel:


De mok is wel anders dan die ik voor m'n nichtje maakte, omdat het handwerk is, en deze keer heb ik ook kattenpootjes op 't oor gezet én aan de onderkant:


Die mok ging met twee van die blokken chocola aan een stokje (daarmee maak je dan chocolademelk) in dit leuke tasje:Heel toepasselijk voor De Breimeisjes, al was 't jammer dat ik niet de grotere versie had meegenomen. Ik kocht namelijk ook een haakboek voor Lydia, dat paste niet eens in 't tasje. 

Wij gaan vanmiddag/vanavond kijken bij de "Leukste kerstmarkt ooit", die is in Bolsward, van 17.00 - 21.00 uur. En daar staat echtgenoot Ruben ook, met z'n boek! Dus als je nog een goed kerstcadeau zoekt en je wilt er een handtekening met een paar persoonlijke woorden van de schrijver in, dan is dit je kans! Ruben staat in de Hoogstraat, ter hoogte van nummer 36.

Alle informatie over Cantor: klik hier
Deze week was ik ook druk aan 't haken voor mijn bijdrage in de kersttasjes voor aanstaande maandag. Dan is onze laatste handwerkavond van 2016 en we hebben afgesproken dat we allemaal iets maken voor elkaar. Zo benieuwd wat er allemaal in de tasjes komt! Alleen de voorpret is al een feestje! 

Leuk allemaal, dat zijn voor mij absoluut happy momentjes :-)

Update. Donderdagavond, 20.00 uur. Deze blog had ik al geschreven toen ik een telefoontje van mijn zusje kreeg. Onze ouders waren aan het eind van de middag betrokken bij een ernstig ongeluk. Auto total loss. Zoals het er nu uit ziet, is alles met onze ouders goed. Dus ik ga op deze vrijdag, de dag dat deze blog online komt, eerst een grote bos bloemen halen en iets lekkers voor bij de koffie en dan ga ik naar ze toe. Wat een ongelooflijk geluk dat wij ze nog hebben! Dat is het allermooiste happy moment dat ik nu kan bedenken!

Graag wens ik jullie allemaal: veel happy momentjes in een heel fijn weekend!
Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

 

15 opmerkingen:

 1. succes op de markt en wat een leuk ideetje om kersttasjes te vullen met je handwerk groep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat het jullie goed gaat op de markt. Hopelijk lukt het mij ook om er eentje te bezoeken. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je wilt het geloven of niet maarik heb ook een beker met een kat gemaakt voor een vroeger buurmeisje. Alleen heel sneu, haar moeder heeft de beker in de vaatwasser gedaan en daar kon mijn stift tekening niet tegen.. Ik vind die van jou ook wel erg gaaf hoor.
  Het valt me wel op dat we vaker een hele goede smaak hebben Akkelien. :-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de verpakking kan het bij mijn stiften na het bakken op 50 graden in de vaatwasser. Maar ik heb het zelf nog nooit getest. Het moet wel even in de oven (25 minuten op iets van 160 graden, geloof ik).

   Verwijderen
 4. Mooi cadeautje, maar het allergrootste cadeau is inderdaad dat je ouders ongedeerd zijn. Althans dat hoop ik heel erg. Pff wat een schrik. Inderdaad goed om dat met met bloemen, koffie en taart te vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh nee! Dat is even schrikken! Gelukkig is alleen de auto stuk en zijn je ouders er goed vanaf gekomen!! Soigneer ze inderdaad maar!
  Ps: Ik vind je tas zo leuk, ben zelf ook dol op chocola en katten dus zou ideaal zijn om eens voor mezelf te maken :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfoe wat een nare draai krijgt je bericht aan het eind. Godzijdank alles goed met je ouders! Gefeliciteerd met Lydia en veel plezier met alles wat je van plan was te gaan doen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je brengt me op een idee met die porceleinstiften. Die vraag ik nu voor "Sinte-Kerst ". Vraagje, zijn kopjes van bijv. de action zijn sterk genoeg?
  En n.a.v je update; dat is schrikken zeg! Fijn dat ze het allebei kunnen navertellen.
  Groetjes,
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat kan heel goed! Ik had nu een mok van de Wibra, mooi model voor een heel leuk prijsje :-)

   Verwijderen
 8. Net ben ik weer even bij m'n ouders geweest, het gaat gelukkig goed met ze! Wat een geluk, hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fantastisch cadeau maakte je!
  En zelf kreeg je een heel waardevol geschenk. Wat een geluk hebben je ouders gehad en wat fijn om te horen dat het goed met ze gaat!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tjonge, dat is schrikken! Maar hoe anders had het kunnen zijn. De schrik zal er wel flink in zitten.
  Je beker vind ik zo leuk, superleuke tekst ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei wat schrikken dat je ouders een ongeluk hebben gehad, gelukkig zijn ze ongedeerd.
  De beker is erg leuk, Lydia is er vast enorm blij mee. Bij deze feliciteer ik haar van harte, ze leest dit ongetwijfeld ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei dat is schrikken zeg, heel veel sterkte, ik hoop dat ze gauw over de schrik heen komen.
  Wat grappig die beker.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een schrik is dat geweest! Dan ben je inderdaad heel dankbaar dat je nog met een grote bos bloemen maar ze toe kunt.
  Nog gefeliciteerd (met) Lydia!
  Groeten, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen