{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 7 april 2016

Afhaken

Afhaken

Vandaag een gastblog, geschreven door echtgenoot, Ruben Korfmaker.
"Geef mij een brei- of haakpen en ik raak in paniek. Niet vanwege het simpele gegeven dat ik een dergelijk instrument in mijn handen heb, maar door de wereld erachter. Het idee van een draadje dat ik op een bepaalde manier langs, door of tussen een ander draadje moet trekken. Dat ik van zo’n draadje een muts, een sjaal of een trui moet maken. Ik krijg te maken met onaangename symptomen van diverse aard als ik er alleen maar aan probeer te denken (en het nog niet eens doe). Daarentegen ben ik zeer vaardig in het schone ambacht van het leggen van knopen. Onbedoeld, dat wel. Angstvallig probeer ik in mijn leven draden juist uit de knoop te houden, maar er moeten bijna wel buitenaardse krachten actief zijn die mij daarvan afhouden. Zelfs mijn draadloze wifi bij mij thuis zit soms in de knoop. Geef mij een balpen, in plaats van een haakpen, en ik schrijf. Met veel plezier. Columns, blogs en heel af en toe een boek. Vorig jaar rondde ik Cantor af. Lezers die ik had uitgenodigd met mij mee te lezen waren buitengewoon enthousiast, en daarom durfde ik het aan om het boek uit te geven. Zonder uitgeverij. Gewoon, ik en mijn eigen zelf. Het hield in dat ik er naast mijn werk een baan bij kreeg. Ik werd uitgever. Ineens moest ik mij gaan interesseren voor papierdiktes, omslagontwerpen, websites, promotiemateriaal, commerciële netwerken en boekhoudbalansen. Niet leuk, wel interessant, en het ging me beter af dan haken of breien. Ik moest gaan investeren. Maar was mijn boek goed genoeg om die investeringen er weer uit te krijgen? Ik was en ben overtuigd van ja, maar bent u dat ook? Een belangrijke vraag. U vindt het leuk om te haken en te breien. Om bezig te zijn met draadjes en haakpennen. Wie vertelt mij dat u ook wel eens een boek leest? Nou ja, hoogstens iets van Arne en Carlos, de twee Noorse mannen in veel te dikke truien. Maar Cantor? 
Toen realiseerde ik mij dat het Breimeisje leest. En als zij leest, dan is er een grote kans dat u dat ook doet. In ieder geval leest u haar columns. Bovendien vindt het Breimeisje mijn boek een mooi boek. Daarom zou ik, als ik u was, de haakpennen neerleggen, en eens naar leescantor.nl surfen. Het eerste deel van het boek kunt u daar gratis lezen, en daarna kunt u het kopen. Het hoeft niet, afhaken kan altijd.Ruben Korfmaker"

Dank je wel voor het lezen van deze blog! Morgen haak ik zelf weer aan :-)
En... er is al een leesrecensie geplaatst op de website, die vind je hier!

Update: Het boek "Cantor" is nu te koop bij boekhandel Van der Velde in Sneek en bij het Boekhuis in Bolsward. Het is verder online te bestellen, dat kan hier. En een gesigneerd exemplaar? Dat kan bij de schrijver zelf besteld worden, neem dan contact op via het contactformulier op de website.

Vanaf begin augustus is Cantor ook te koop via andere boekhandels, bijvoorbeeld bij Bruna en Bol.com! Nu dus ook te verkrijgen voor een boekenbon en zelfs met airmiles :-)
Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nlReacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

18 opmerkingen:

 1. Hallo Ruben. Leuk je hier eens te zien. Maar nu moet ik gaan. Een eerste hoofdstuk lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ruben, leuke blog van jou. Dit Breimeisje gaat je boek ook lezen en ik hoop velen met mij.
  Groetjes Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga ik zeker doen en wie weet ook de verdere stappen ,wat je nu schrijft vind ik al leeskust dus de eerste streep ben ik al over .......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat begint goed, je boek. Heb het eerste stuk gelezen en dat vraagt om meer. Ik verwacht binnenkort een boekenbon, en heb er nu een bestemming voor. Veel verkoopsucces.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog even goed gekeken, maar je zit natuurlijk niet op een boekenbon te wachten. Dan wordt het gewoon bestellen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mieke, het boek komt nu wel bij Van der Velde in Sneek te liggen. Dus... als je hier in de buurt woont, zou je je boekenbon wel kunnen gebruiken!

   Verwijderen
  2. Sinds gisteren (8 april) ligt Cantor hier in Sneek bij boekhandel Van der Velde!

   Verwijderen
 6. Wat een verrassend blogbericht :-) Duidelijk een andere schrijfstijl dan anders (Logisch natuurlijk) en ik moet zeggen dat het prettig leest, het is pakkend, maar toch,.... sorry, sorry, sorry, ik houd helemaal niet van lezen, nou ja, niet van LEESBOEKEN lezen, uiteraard wel van haakboeken ;-) Maar beste echtgenoot van Akkelien, ik hoop van harte dat er stapels boeken over de toonbank gaan en dat u zich zeer binnenkort moet gaan verdiepen in de wereld van de herdruk, heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat jullie beiden zo creatief bezig zijn met een pen!!!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben gek op haken, maar ook gek op lezen! Ga zeker het eerste hoofdstuk even lezen. En alvast een groot compliment voor je durf om het boek op deze manier uit te brengen!

  Groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk stukje haha ik heb het met plezier gelezen ;) En ja hier een boekenliefhebber hoor. Zelfs de trotse eigenaresse van een minibieb aan huis ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben natuurlijk even op de site gaan kijken, en ik ben meteen om! ik heb het boek meteen besteld!
  Heel veel succes met het verspreiden van het boek, een vak apart!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou van haken/breien, maar ook van lezen en muziek ...het 1e hoofdstuk gelezen en boek besteld☺!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hou van haken/breien, maar ook van lezen en muziek ...het 1e hoofdstuk gelezen en boek besteld☺!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hou van breien en borduren vooral, een beetje van haken maar bovenal van lezen, al sinds ik kind was. Nu lees ik jouw boek, ben halfweg en helemaal enthousiast! Je doet het geweldig, uitgeven en schrijven tegelijk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen