{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 23 januari 2014

Hand

Hand


Al eerder had ik dit haakboekje gezien en nu zag ik het liggen bij de kortingactie. 


Direct meegenomen dus. Er staat wat dubieuze projecten in, maar ook echt hele leuke! Zoon was direct enthousiast over handwarmers en ik had nog wel wat restjes die ik op wilde m/haken. Overigens vond ik het patroon lastig beschreven, dat zou ik zelf heel anders formuleren. Het is door een man bedacht, dat verklaart waarschijnlijk veel! Deze steek is volgens mij de "moss stitch", bij Mriek kun je een tutorial vinden. Het komt neer op afwisselend 1 vaste, 1 losse en in de volgende toer haak je die vasten dan in de lossen van de vorige toer. Ik haakte spiraalsgewijs door. 


Dit was uiteindelijk een testmodel, want: te weinig garen om een tweede te maken en enkele dingen dit ik aan moest passen. Zo was het gat voor de duim te klein en het deel daarboven net iets te wijd. Ik haalde nieuwe bolletjes bij Katrein Kunst, ongeveer dezelfde kleur, maar net iets mooier, en haakte, met dubbel garen. Dat deed ik door ook de begin- en einddraad van iedere bol tegelijk te gebruiken:


Voor de duim haakte ik 5 losse, terwijl ik van de vorige toer 7 steken (4 vasten en 3 lossen) oversloeg. Zo werd het duimgat net iets groter én werd het boven het duimgat net iets smaller!
De handschoenen wegen samen bijna 80 gram, dat kan makkelijk uit twee bolletjes. 


Zoon is helemaal blij! Hij gebruikt ze als hij bezig is op de laptop:Lekkere warme handen en toch kun je je vingers goed gebruiken!

Liefs van De Breimeisjes!

6 opmerkingen:

 1. Mama blij met een nieuw project uit haar nieuwe boekje en zoon blij met warme handen vanaf nu! Meer moet dat niet zijn!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een boek geschreven door mannen, moet je misschien laten lezen door mannen... Zo zie je maar dat er toch weer een verschil is tssn mannen en vrouwen. Maar een creatieve vrouw, die trekt hare plan hé. Mooi gedaan.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Akkelien, als het echt koud begint te worden dan kan er ook nog een handschoen onder.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze mooi!
  Ja soms heb je boekjes dat je denkt, wat bedoelen ze nou toch??
  En dan moet je zelf maar wat verzinnen. Wel jammer vind ik dat, je betaald toch voor goede patroon beschrijvingen.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, als de ideeën leuk zijn, dan kom ik een heel eind!

   Verwijderen